Avery Johnson na meti mnogih NBA klubova

Avery Johnson, 45-godišnji bivši NBA košarkaš (Seattle, Denver, San Antonio, Houston, Golden State, Dallas) iznimno je zanimljiv nekolicini klubova koji traže nova trenerska rješenja za iduæu sezonu.

Od 2004. do 2008. godine Johnson je kao trener radio u Dallasu, te mu je to bio prvi i zasad jedini trenerski posao u NBA ligi. No, oèigledno je ostavio iznimno dobar dojam, što pokazuje sadašnji interes New Orleansa, New Jerseyja i Atlante za njim.

Johnson je 2006. godine dobio nagradu za najboljeg trenera godine u NBA ligi, makar bi sam vjerojatno više volio da se okitio naslovom prvaka NBA lige. Naime, te godine je Dallas igrao veliki finale protiv Miamija, te je bio u dobitnoj poziciji s obzirom na vodstvo 2-0.

No, do kraja finala je Miami, gotovo iskljuèivo posredstvom sjajnog Dwyanea Wadea, upisao èetiri pobjede zaredom i time donio naslov na Floridu.

Od 2008. je Johnson trenerski mirovao, a vrlo je vjerojatno da æe se reaktivirati ovog ljeta. Veæ je obavio jedan sastanak s predstavnicima Atlante, koji nije urodio plodom, no amerièki mediji najavljuje novi dogovor te dvije strane.

New Orleans je takoðer “bacio udicu” na nekadašnjeg beka-šutera koji je 1999. kao igraè bio NBA prvak u dresu San Antonija, a “napad” na njega najavljuju i iz New Jerseyja.