Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Babina večer za pamćenje

Kakva utakmica BOJANA BOGDANOVIĆA!!! U jednoj od najboljih, ako ne i najboljoj predstavi u karijeri, ‘Babo’ je doslovno sam uništio goste iz Denvera te ‘Pacersima’ sačuvao četvrto mjesto Istoka, a ‘Warriorsima’ prvo mjesto Zapada. ‘Nakrcao’ je ‘Nuggetse’ (Nikola Jokić 19p-11s-8a-4bl), jednu od najboljih momčadi lige, a šou koji je priredio u prvom poluvremenu dugo će se pamtiti. Naime, već do odmora ubacio je nevjerojatnih 26 poena uz šut 10/11 (trice 4/5) i riješio pitanje pobjednika susreta. Do kraja trećeg razdoblja igre broj poena je povećao na 35 (šut 13/16, trice 5/6, bacanja 4/4), uz 6 skokova, 3 asistencije i jednu osvojenu loptu, a zadnju četvrtinu nije ni trebao ulaziti u igru: https://www.youtube.com/watch?v=qEm4Uxs9q1s. ”Igrao sam lošije u zadnjih par utakmica pa sam večeras želio biti posebno agresivan. Želja mi je bila pružiti svojoj ekipi nešto više”, izjavio je Bojan nakon utakmice koja će se dugo pamtiti.

Nakon što je prije par dana bio uspješniji od Žižića i ‘Cavsa’, IVICA ZUBAC je proslavio pobjedu i na terenu MARIJA HEZONJE i ‘Knicksa’. Popularni ‘Zu’, omiljeni čuvar reketa ‘Clippersa’, startao je u petorci, a u svega 20 minuta provedenih na terenu uspio je ostvariti ‘double-double’ učinak. Doduše, onaj minimalni od 10 poena i 10 skokova, ali za više od toga nije ni imao vremena. Ako se tome pridodaju i po jedna blokada i asistencija, te odlična realizacija (4/5 iz igre, bacanja 2/2), onda možemo konstatirati kako je Zubac uvelike pogurao svoju momčad do pobjede. A ‘Clipperse’ su pogurali i fantastični ‘šesti čovjek’ Lou Williams (29p-7a), Talijan Danilo Gallinari (26p-8s) te Montrezl Harrell (24p). S druge strane, najefikasniji igrači ‘Knicksa’ bili su Emmanuel Mudiay (26p-6s-7a) i bivši član ‘Clippersa’ DeAndre Jordan (20p-13s), dok je Hezonja, ponovno kao starter, za 26 minuta igre ubacio 6 poena, uz jako loš šut iz igre (2/9, trice 0/3). Dubrovčanin je dojam donekle popravio sa 5 skokova, 3 uspješna dodavanja i jednom blokadom. Bila je ovo peta uzastopna pobjeda ‘Clippersa’.

I dok Zubca čeka doigravanje, ANTU ŽIŽIĆA uskoro očekuje kraj sezone. Još osam utakmica pa slijedi nadanje da će na ljetnom draftu dobiti nekog od potentnih suigrača sa kojim bi u sljedećim sezonama mogao malo češće pobjeđivati. I noćas su ‘Cavsi’ teren napustili pognute glave, što nije čudno jer su gostovali kod vodeće momčadi lige. Omišanin ovaj susret nije ni igrao, a da li je razlog taj što centri ‘Bucksa’ igraju ‘miljama daleko’ od koša, ili je u pitanju nekakva ozljeda, nije nam poznato. U svakom slučaju, poražene goste predvodio je Kevin Love (20p-19s), a domaćine, pogađate, Giannis Antetokounmpo (26p-10s-7a-4bl). U poluvremenu utakmice umirovljen je dres ‘Milwaukeeja’ sa brojem 8 kojeg je sedam sezona nosio Marques Johnson, sudionik pet ‘All-Star’ susreta. Bio je to ukupno deveti umirovljeni dres ‘Bucksa’, a ceremoniju umirovljenja možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=9CpoRANcsHU.

Što se tiče ostalih utakmica, najdramatičnije je bilo u Torontu gdje su ‘Charlotte Hornetsi’ (Kemba Walker 15p-8s-13a-4ol) šokirali domaće ‘Raptorse’ (Kawhi Leonard 28p-9s) i to ubačajem Jeremyja Lamba ‘od table’ iz svoje polovice terena u posljednjoj sekundi susreta. Evo spektakularnog koša koji je ‘Hornetse’ dodatno približio doigravanju: https://www.youtube.com/watch?v=RWznV34sHG8.

Neočekivano lako ‘Spursi’ su nadigrali ‘Celticse’ (Marcus Smart 14p) u Bostonu, ali kad se vide brojke koje je polučio LaMarcus Aldridge, onda rezultat više nikoga ne čudi. Centar ‘Spursa’ je susret završio sa 48 ubačenih poena, 13 skokova i 6 asistencija te svoju momčad doveo na koračić do osiguranja doigravanja.

U preostalim susretima, ‘Houston Rocketsi’ (James Harden 28p) su u New Orleansu lako izašli na kraj sa tamošnjim ‘Pelicansima’ (Frank Jackson 19p-6a), ‘Warriorsi’ su (Steph Curry 26p-9s) nakon visokog poraza od ‘Mavsa’, kod kuće slavili protiv ‘Detroit Pistonsa’ (Blake Griffin 24p-6s-8a), a napokon su, nakon pet poraza u nizu, slavili i ‘Lakersi’ koji su u L.A.-u nadigrali ‘Sacramento Kingse’ (Marvin Bagley III 25p-11s). LeBron James je ostvario ‘triple-double’ (29p-11s-11a), a Kyle Kuzma, koji je također imao 29 poena, čak 21 ubacio je u trećoj četvrtini koja je i odlučila pobjednika ovog susreta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE