Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Babo na popisu od 100 igrača koji će dominirati u novoj sezoni!

Svake godine, počevši od 2013., renomirani ‘Sports Illustrated’ pred novu NBA sezonu izbacuje svoju listu sa imenima 100 NBA igrača koji bi trebali dominirati u nastupajućoj sezoni. Na svakoj od dosadašnjih lista, na prvom mjestu bio je LeBron James, ali ove godine sa trona ga je skinuo Grk Giannis Antetokounmpo. LeBron je pao na treće mjesto, a ispred njega još je Kawhi Leonard.

Među stotinu najboljih, njih 25 ili točno četvrtina, igrači su koji su u NBA ligu došli iz zemalja izvan Amerike, a od tih 25, petnaestorica su Europljani. Među njima je i BOJAN BOGDANOVIĆ, jedini od sedmorice hrvatskih NBA igrača svrstan u TOP-100, a njemu je namijenjeno 52. mjesto.

Zanimljiv je i podatak da 15 izabranih Europljana dolazi iz čak 13 zemalja, a samo Španjolska (Rubio, M. Gasol) i Litva (Sabonis, Valančiunas) imaju po dvojicu predstavnika. Ostali su: Antetokounmpo (Grčka), Jokić (Srbija), Gobert (Francuska), Dončić (Slovenija), Porzingis (Latvija), Vučević (Crna Gora), Gallinari (Italija), Bogdanović (Hrvatska), Capela (Švicarska), Markkanen (Finska), Nurkić (BiH).

Poslije sjajnog Grka, kojemu je pripala vodeća pozicija, od Europljana je najcjenjeniji Nikola Jokić koji je zauzeo visoko osmo mjesto, a koji su još sve igrači na listi i tko zauzima koju poziciju, možete pogledati na: https://www.si.com/nba/top-100-nba-players-2020.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE