Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Babo nastavio s odličnim igrama u novoj pobjedi Indiane, Celticsi nastavili pobjednički niz

Sinoć je odigrano čak 11 utakmica NBA lige. Dallas, najlošija momčad lige, ipak nije uspjela iznenaditi Boston Celticse, koji su teže od očekivanog došli do nove pobjede i tako nastavili pobjednički niz. Trojica hrvatskih igrača sinoć su bila dijelom svojih momčadi. U hrvatskom derbiju Indiana je na krilima Bojana Bogdanovića pobijedila Orlando Magic Marija Hezonje, koji nije ulazio u igru, dok je Dario Šarić sudjelovao u novoj pobjedi Philadelphije.

Orlando Magic – Indiana Pacers 97:105

Orlando je sinoć ugostio Indianu, te je upisao peti poraz zaredom. Momčad Franka Vogela je čak bila bolja u prvom poluvremenu, no u drugom poluvremenu na scenu stupaju hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović i Victor Oladipo, koji su u drugom poluvremenu kombinirano zabili čak 40 poena. Košarkaši Indiane su novom pobjedom pokazali sjajnu formu, i tako produbili krizu u kojoj se nalazi Orlando.

Bojan Bogdanović je odigrao još jednu odličnu utakmicu, ubacio je 26 poena te skupio sedam skokova, uz odličan postotak šuta od 60 posto, a dodajmo da je pogodio pet od sedam pokušaja za tricu. Oladipo je protiv svog bivšeg kluba, u kojem je proveo prve tri godine karijere zabio 29 poena, uz devet skokova, pet asistencija i čak sedam ukradenih lopti. U redovima Orlanda sjajan je bio Nikola Vučević s 25 poena i 13 skokova, a Aaron Gordon je imao 13 poena i 12 skokova.

Philadelphia 76ers – Utah Jazz 107:86

Philadelphia 76ersi su upisali laganu pobjedu nad Utah Jazzom rezultatom 107:86. Utakmica u Philadelphiji je bila neizvjesna samo do polovice prve četvrtine, a potom Sixersi uzimaju stvar u svoje ruke. Na kraju prve četvrtine su imali prednost od deset poena razlike, a ta razlika se do kraja utakmice samo povećavala te nisu imali većih problema utakmicu mirno privesti kraju i tako upisati novu pobjedu.

Još jednu odličnu utakmicu je odigrao rookie Ben Simmons koji je susret završio s 27 poena, 10 skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte, JJ Redick je zabio 20 poena, dok je Joel Embiid upisao double-double s 15 poena i 11 skokova. Naš Dario Šarić je zabio pet poena, skupio sedam skokova i podijelio dvije asistencije. U redovima Utaha najraspoloženiji je bio Donovan Mitchell koji je zabio 17 poena uz pet asistencija.

Dallas Mavericks – Boston Celtics 102:110

U utakmici koja je odigrana u Teksasu Boston Celticsi su uspjeli nastaviti niz pobjeda. Protiv Dallas Mavericksa upisali su 16. pobjedu zaredom. No nije sve izgledalo kao da će Celticsi upisati novu pobjedu, jer su ovog puta morali u produžetak kako bi osigurali pobjedu. Slavili su rezultatom 110:102. Kelti su bili puno bolji od Mavsa u prvom poluvremenu, no nisu uspjeli ostvariti veću prednost te se na odmor otišlo rezultatom 53:49 u njihovu korist.

U drugom poluvremenu se društvo iz Dallasa budi i uspijeva doći do prednosti, koja je bila najviša sredinom zadnje četvrtine, velikih plus 13. Boston u zadnjih nekoliko minuta okreće utakmicu i uspijeva smanjiti zaostatak, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Harrison Barnes je na dvije sekunde do kraja susreta promašio šut za pobjedu, te se otišlo u produžetak. U produžetku je ekipa Celticsa pružila bolju igru te je na krilima briljantnog Kyrieja Irvinga, koji je u produžetku zabio deset poena došla do nove pobjede.

Irving je opet bio sjajan, zabio je 47 poena, uz tri skoka i šest asistencija. Odličan je bio i Jaylen Brown s 22 poena i devet skokova, dok je Jayson Tatum dodao 15 poena i devet skokova. U redovima Dallasa je najefikasniji bio Barnes s 31 poenom, a Wesley Matthews zabio je 18. Dodajmo da je Irving sinoć postao prvi igrač Celticsa nakon Larryja Birda, koji je zabio barem 45 poena uz postotak šuta od 70 ili više posto.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 88:116

Cleveland Cavaliersi su nakon lošeg starta u sezonu, upisali novu, već petu pobjedu zaredom. LeBron James i društvo su ovog puta nadigrali Pistonse, i možemo reći da su na lagan način došli do pobjede rezultatom 116:88. Već na poluvremenu su Cavsi vodili 27 razlike, a ta razlika se samo povećavala. Na kraju treće četvrtine je momčad iz Clevelanda imala ogromnih plus 39. Detroit je do kraja utakmice tek stigao smanjiti tu razliku, budući da su bili bolji u zadnjoj četvrtini.

Najefikasniji u ekipi Clevelanda je bio Kevin Love, koji je s 19 poena i 11 skokova upisao double-double učinak. James je susret završio s 18 poena i osam asistencija, a Jae Crowder je također zabio 18 poena uz pet skokova, a dobar je bio i Španjolac Jose Calderon s 14 poena i četiri skoka. U momčadi iz “Motor cityja” najučinkovitiji je bio Tobias Harris s 11 poena, pet skokova i tri asistencije, dok su po 10 poena imali Stanley Johnson i Reggie Jackson.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets – Minnesota Timberwolves 118:102

New York Knicks – Los Angeles Clippers 107:85

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 92:100

Milwaukee Bucks – Washington Wizards 88:99

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 114:107

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 96:85

Sacramento Kings – Denver Nuggets 98:114

Latest Posts

NE PROPUSTITE