Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Babo sredio i Žižićeve Cavse; sjajan debi Zupca za Clipperse; “pucački” obračun u Houstonu – Harden 42 – George 45

I ovo jutro NBA izvještaj počinjemo sa sjajnim BOJANOM BOGDANOVIĆEM koji je ponovno bio prvi strijelac utakmice u novoj pobjedi ‘Pacersa’, ovaj put ostvarenoj na svom terenu protiv ‘Cavaliersa’. Mostarac je postigao 23 poena, a iz igre je pucao 9/17, trice 3/7, bacanja 2/2. Za goste iz Clevelanda ANTE ŽIŽIĆ je opet ušao s klupe, a igrao je ukupno 17 minuta za koje je ubacio 3 poena i uhvatio 3 lopte, uz realizaciju 1/4. Bila je ovo peta uzastopna pobjeda sastava iz Indianapolisa kojom je ostatak NBA lige dobio jasnu poruku kako su ‘Pacersi’ u stanju pobjeđivati i bez Victora Oladipoa.

MARIO HEZONJA je bio član startne petorke u 16. uzastopnom porazu ‘Knicksa’. Bolji su očekivano bili ‘Raptorsi’ iz Kanade koje su do pobjede predvodili Kyle Lowry (22p) i Serge Ibaka (15p-13s), a svoj debi za sastav iz Toronta imao je veliki Španjolac Marc Gasol (7p-6s). Hezonja je igrao ukupno 25 minuta za koje je skupio više skokova (9) nego poena (7) šutirajući iz igre 3/6. Upravo je Dubrovčanin pružio zadnju nadu domaćem sastavu kada je 11 sekundi prije kraja pogodio tricu za 99:102, ali je pobjednika odlučio Lowry sa dva pogođena bacanja.

Kakav sjajan debi IVICE ZUPCA za svoju novu momčad! Ne samo da je započeo susret u Bostonu u prvoj petorci, već su njegovi ‘Clippersi’ nadigrali jake ‘Celticse’ nadoknadivši minus od čak 28 poena zaostatka (68:40), a Ivica je bio jedan skok udaljen od ‘duble-double’ učinka (12p-9s-3bl). Igrao je 23 minute uz realizaciju 5/10, bacanja 2/3. Njegova nova momčad imala je čak osam dvoznamenkastih strijelaca koje je predvodio Montrezl Harrell (21p).

Donovan Mitchell i DeMar DeRozan postigli su po 23 poena u susretu u kojemu je ‘Jazz’ nanio četvrti uzastopni poraz ‘Spursima’ koji zbog održavanja rodea u svojoj dvorani u San Antoniju moraju igrati osam vezanih utakmica na gostovanjima.

Pravi šou u Atlanti napravio je organizator igre ‘Hornetsa’ Kemba Walker. On je u 37 postignutih poena ugradio čak 9 pogođenih trica čime je osigurao pobjedu svoje momčadi u okršaju sa domaćim ‘Jastrebovima’.

Bradley Beal (31p) je bio prvo ime utakmice odigrane u Chicagu u kojoj su se sastali ‘Bullsi’ i ‘Wizardsi’, prvi put nakon što su nedavno napravili razmjenu igrača. Bobby Portis (10p-12s) i Jabari Parker (20p) na kraju su utakmice imali širok osmijeh slaveći pobjedu protiv momčadi koja ih se odrekla. S druge strane, sigurno zadovoljan nije bio Otto Porter Jr. (17p) koji je postao članom još slabijeg sastava od onog u kojemu je do nedavno igrao. Poražene ‘Bullse’ predvodio je Zach LaVine (26p-4s-6a).

Neobičnu utakmicu odigrao je Anthony Davis koji je u porazu ‘Pelikana’ u Memphisu za 34 minute provedene na terenu ispucao svega 8 lopti (4/8), a uz 14 poena, imao je 16 skokova i 6 asistencija. Julius Randle je, ušavši i ovaj put s klupe, bio prvi strijelac sastava iz New Orleansa, dok je s klupe ušao i najzaslužniji pojedinac za pobjedu ‘Grizlija’. Bio je to ‘zaboravljeni’ Joakim Noah koji je uz 19 poena uhvatio 14 lopti.

42 poena Jamesa Hardena nisu bila dovoljna da bi ‘Rocketsi’ slavili nakon susreta protiv ‘Thundera’, a novo mnoštvo ubačenih poena nije mu čak bilo dovoljno niti da bude prvi strijelac utakmice. Jer, ponovno je blistao Paul George koji igra sezonu iz snova, a ‘Houstonu’ je noćas utrpao 45 poena, uz 11 skokova. Russell Westbrook je imao čak četiri statističke rubrike popunjene sa dvoznamenkastim brojkama, ali jedna od njih je ona sa izgubljenim loptama kojih je ‘prosuo’ čak 10. Devetim uzastopnim ‘triple-doubleom’ izjednačio je rekord koji od 1968. drži Wilt Chamberlain, a u sljedećem susretu ima priliku i nadmašiti ga te postati prvi u povijesti NBA lige koji će vezati 10 ‘trostruko-dvostrukih’ učinaka. Inače, igrači iz Oklahome su hvatali i dohvatili minus od 26 poena, što je bio najveći zaostatak koji su imali u cijeloj sezoni.

Na samom kraju večeri dogodilo se veliko iznenađenje, a to je pobjeda ‘Orlanda’ na terenu vodeće NBA momčadi – ‘Milwaukee Bucksa’. Nikola Vučević bio je najučinkovitiji gostujući igrač sa 15 poena, 17 skokova i 5 asistencija, dok je domaće, koji su nastupili bez Giannisa Antetokounmpoa, predvodio Eric Bledsoe (19p-11s-5a). Slavljem ‘Magica’ prekinut je niz od šest uzastopnih pobjeda ‘Bucksa’.

Svi rezultati:

UTAH – SAN ANTONIO 125:105

INDIANA – CLEVELAND 105:90

ATLANTA – CHARLOTTE 120:129

NEW YORK – TORONTO 99:104

BOSTON – L.A. CLIPPERS 112:123

CHICAGO – WASHINGTON 125:134

MEMPHIS – NEW ORLEANS 99:90

HOUSTON – OKLAHOMA CITY 112:117

MILWAUKEE – ORLANDO 83:103

Latest Posts

NE PROPUSTITE