Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Babo ubacio 23, Boston preokretom do 2:0

*** ‘Zeleni’ su u Bostonu slavili sa 99:91, ali tek nakon što su u posljednjoj četvrtini kreirali rezultatski preokret. Ponajviše zahvaljujući BOJANU BOGDANOVIĆU, ‘Pacersi’ su na ulazu u posljednju četvrtinu imali 11 poena viška, ali nisu izdržali pred velikim naletom domaćih zvijezda, pogotovo Kyrija Irvinga (37p-6s-7a, trice 6/10) i Jaysona Tatuma (26p). Iako su u završnih 12 minuta postigli svega toliko poena, gosti iz Indiane imali su košem Bogdanovića vodstvo 91:89 dvije minute prije kraja susreta. Na žalost po njih, utakmica završava serijom ‘Celticsa’ 10:0 i drugom pobjedom koja im je donijela komotnu situaciju pred selidbu serije u Indianapolis. ‘Babo’ je susret završio kao prvi strijelac gostiju, a uz 23 ubačena poena do kojih je došao pucajući iz igre 9/21 (trice 4/8, bacanja 1/2), upisao je i 8 skokova, 3 asistencije i 4 osvojene lopte.

*** Od svih serija prve runde doigravanja ona između ‘Bucksa’ i ‘Pistonsa’ mogla bi biti najmanje zanimljiva. Naime, momčad iz Detroita bez Blakea Griffina nije, barem zasad, u stanju parirati igračima koji su ostvarili najbolji omjer u regularnom dijelu NBA lige. Dobro odigranom drugom četvrtinom gosti su tijekom prvog poluvremena gledateljima sačuvali rezultatsku neizvjesnost, ali su u trećem razdoblju igre potpuno pali izgubivši ga sa 18 poena razlike (35:17). Luke Kennard (19p), Reggie Jackson (18p-8a) te Andre Drummond (18p-16s) bili su najefikasniji u poraženom sastavu, dok su sjajne domaćine predvodili Eric Bledsoe (27p-6a), Giannis Antetokounmpo (26p-12s) i Khris Middleton (24p-5s-8a).

*** Kao i ‘Bucksima’, i ‘Rocketsima’ zasad serija protiv ‘Jazza’ ide ‘kao podmazana’. Novu uvjerljivu pobjedu ostvarili su ponovno na krilima nezaustavljivog Jamesa Hardena koji je utakmicu završio sa svojim trećim ‘triple-double’ učinkom u doigravanjima, a činila su ga 32 poena, 13 skokova i 10 asistencija. ‘Rakete’ se sve riješile još u prvoj četvrtini nakon koje su stekli okruglih 20 poena prednosti, a razliku su povećavali sve do posljednje dionice susreta u koju su ušli sa ‘plus 28’. Ricky Rubio sa 17 poena i 9 asistencija, te Rudy Gobert (11p-12s) i Derick Favors (14p-12s) sa ‘dvostruko-dvostrukim’ učincima, bili su najistaknutiji u noćas potpuno nadigranom sastavu ‘Jazza’ koji će svoju priliku potražiti u sljedeća dva susreta koji se igraju u košarkaški uvijek ‘vrućem’ Salt Lake Cityju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE