Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Balkan Inc. Tjedan 10.

Posljednji tjedan u 2016. godini za Balkance u NBA ligi bio je prilično solidan. Pa krenimo od najboljih.

Nikola Jokić, Denver Nuggets – 29,3 minute, 21,7 poena, 8,3 skoka, 6,3 asistencije

U tri nastupa Nuggetsa u prethodnom tjednu popularni Joker imao je dva double-double učinka. U pobjedi nad Clippersima zabilježio je 24 poena i 10 skokova, zatim u novoj pobjedi nad Wolvesima 16 poena, 11 asistencija i 8 skokova. Uslijedio je poraz od 76ersa no Jokić se nije dao omesti zabivši 25 poena uz 7 skokova i 4 asistencije. Vrijedi istaknuti i odlične procente šuta kod Srpskog centra – 63% iz igre, 40% za tri poena i 73 % s linije slobodnih bacanja.

Nikola Vučević, Orlando Magic – 28, minuta 17,3 poena, 8,7 skokova, 2 asistencije

Nakon Nikole iz Srbije drugi najbolji Balkanac bio je Crnogorac Nikola Vučević. Svega jedna pobjeda za Magic u tri utakmice ali Vučevićeva igra je svjetla točka u momčadi Franka Vogela. U pobjedi na Memphisom Nikola je ugradio 13 poena i 9 skokova, u porazu od Hornetsa imao je 21 poen, 6 skokova i 4 dodavanja da bi u prvom meču u novoj godini ubacio 18 i uhvatio 11 skokova. Iako i dalje mečeve svoje momčadi počinje s klupe, Vučević se odlično snalazi te je jedan od kandidata za nagradu najboljeg šestog igrača lige.

Bojan Bogdanović, Brooklyn Nets – 22,3 minute, 16 poena,  3 skoka 47% 3pt

Najbolji hrvat u NBA ligi iza sebe ima produktivnih sedam dana. U ludoj utakmici protiv Hornetsa na domaćem terenu Babo je odigrao 27 minuta, ubacio je 26 poena (7-11 iz igre) uz četiri pogođene trojke. U dva poraza od Bullsa i Wizardsa igrao je 28 minuta što je iskoristio za 10 poena, te 21 minutu i 12 ubačenih poena. U odnosu na 5,7 poena iz prošle sedmice ovih 16 poena u tri meča sigurno su poticaj da Bojan u novoj, 2017. godini počne igrati bolje.

Dario Šarić, Philadelphia 76ers – 23,3 minute, 13 poena, 8 skokova, 2,7 asistencija

Svoj četvrti double-double učinak u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu Dario je ostvario u pobjedi nad Nuggetsima. Za 28 minuta uspio je ubaciti 13 poena i uhvatiti 11 skokova pri tome je dodao 5 asistencija. U ostala dva meča Šarić je također bio dvocifren. Poraz od Kingsa i 27 minuta za njega uz 12 poena dok je u novom porazu od Jazzera igrao 25 minuta i zabio 14 poena. Sasvim pristojne brojke za ovog 22-godišnjaka u dresu 76ersa, no ono što je najveći problem još od početka sezone jeste procenat šuta iz igre, gdje Dario ove sezone ima svega 40%.

Dragan Bender, Phoenix Suns – 21,5 minuta, 7,8 poena, 5,3 skoka, 1 blokada

U top pet igrača s Ex-Yu prostora nalaze se tri hrvatska internacionalca. Nakon Bojana i Darija na red je došao Dragan koji iza sebe ima najuspješniji tjedan od odlaska u ligu. Sunsi su nastupali čak četiri puta a Bender je dobivao solidne minute. Prvo je u porazu od Rocketsa igrao 27 minuta i ostvario prvi double-double učinak u mladoj NBA karijeri 11 poena i 13 skokova, zatim ponovo 27 minuta u porazu od Spursa kada je ubacio  10 poena (4-4 iz igre). U pobjedi na Raptorsima igrao je svega 11 minuta što je iskoristio za 3 poena dok je u protiv Jazzera igrao 21 minutu i upisao 7 poena. Rekordi karijere za Bendera kada su u pitanju minute, poeni, skokovi kao i ukradene lopte. Nakon odličnih partije red bi bio očekivati od Earla Watsona da pruži više minuta momku iz Čapljine.

Mirza Teletović, Milwaukee Bucks – 21 minuta, 7 poena, 3 skoka, 1 asistencija

Nakon što je zbog potresa mozga propustio dva meča u tjednu, Mirza je u naredna dva pružio prosječne partije. Za 19 minuta protiv Wolvesa ubacio je 6 poena dok je u pobjedi nad Bullsima zabio 8 poena. Uspio je popraviti procente šuta za tri nakon što prethodni tjedan nije uspio ništa pogoditi.

Nemanja Bjelica, Minnesota Timberwolves – 19,3 minute, 5,8 poena, 3,8 skoka, 1,8 asistencija

Četiri meča za Bjelicu i neka pristojna minutaža. Najviše je pokazao u meču protiv Bucksa gdje je ubacio 10 poena, dok je najviše odigrao protiv Hawksa, 25 minuta i 8 poena. U porazu od Denvera za 18 minuta nije ubacio ništa dok je protiv Blazersa imao 5 poena.

Goran Dragić, Miami Heat  – 32 minute, 5 poena, 3 skokova, 8 asistencija

Slovenski playmaker se sve više spominje kada je razmjena igrača u pitanju. Od četiri utakmice Miamija ove sedmice Goran je nastupio svega u jednoj zbog problema s leđima. U jedinoj utakmici protiv Hornetsa odigrao 32 minute i zabio 5 poena uz katastrofalan šut od 2-11 iz igre. Zbog problema s ozljedama ove sezone propustio je devet utakmica.

Mario Hezonja, Orlando Magic – 7 minuta, 5 poena, 1 skok

U tri meča u sedam dana za Magic svega jedan duel je bio blowout. Naime, u porazu na gostovanju kod Hornetsa 120:101 Mario je dobio 12 minuta igre što je iskoristio za 10 poena. Ostala dva meča dobio pet i četiri minute kada je ubacio pet poena Indiana Pacersima. U posljednje vrijeme sve češće se spominje odlazak Hezonje u D ligu.

Justin Hamilton, Brooklyn Nets – 16,7 minuta, 3,3 poena, 4 skoka

Ništa poseban tjedan za Američkog Hrvata. Najviše minuta ukazano mu je u porazu od Bullsa gdje je za 18 minuta ubacio 5 poena. Pogodio je dvije trojke iz sedam pokušaja dok je ukupan šut iz igre 4/12.

Jusuf Nurkić, Denver Nuggets – 14 minuta, 3 poena, 4 skoka, 1 asistencija

Zahvaljujući odličnim partijama Jokića, Nurkić je odmarao četiri utakmice te konačno dočekao priliku. Mike Malone mu je dao 9 minuta u pobjedi nad Wolvesima što je Nurk iskoristio za 4 poena i 4 skoka. Nešto više minuta u porazu na 76ersima, čak 19 ali bez većeg doprinosa, 2 poena i 4 skoka. Trade u neku momčad koji treba centra poput Nurkića, predstavlja rješenje za ovog Bosanca, no jesu li Nuggetsi spremni da ga puste, kao što je sličan slučaj s Marijom Hezonjom.

Damjan Rudež , Orlando Magic – 7,5 minuta, 3 poena

Sličan scenario za Rudeža kao i za Hezonju. Baš kao i sunarodnjak dobio je 12 minuta u porazu od Hornetsa. Iskoristio je za 6 poena dok je u pobjedi nad Memphisom odigrao 3 minute bez učinka. Meč protiv Pacersa je propustio zbog ozljede.

Boban Marjanović, Detroit Pistons – 4 minute, 3 poena, 3 skoka

Pistonsi su dobili svega šest utakmica od 16 u prosincu. U proteklom tjednu Bobi je odigrao jedan susret i to je dobio svega 4 minute gdje je ubacio  3 poena. U pobjedni nad Heatom drugi centar Aron Baynes pretrpio je ozljedu skočnog zgloba te postoji mogućnost da propusti nekoliko mečeva što je idealna prilika za Bobana.

Saša Vujačić, New York Knicks – 17,7 minuta, 1,7 poen, 2,3 skoka

Uslijed ozljede Courtneyja Leeja, Saša je dobio startno mjesto u dvije utakmice Knicksa. Za 27 minuta u porazu od Hawksa ubacio je 2 poena (1-7 iz igre) dok je za 22 minute u porazu od Pelicansa ubacio 3 poena. Nakon toga odigrao je 4 minute bez učinka u porazu od Houstona.

Beno Udrih, Detroit Pistons – DNP

Kraj klupe je sudbina za najiskusnijeg Balkanaca ove sezone. Možda povratak u Europu ili čekati neku ozljedu playmakera u Detroitu?

Ivica Zubac, LA Lakers – DNP

Iako ga možemo vidjeti na klupi Lakersa kada nastupaju, Ivica je ostao bez minuta u prethodnom tjednu.

Nikola Peković, Minnesota Timberwolves – DNP

Nedavno u medijima pojavila informacija da Peković planira odlazak u mirovinu zbog problema s ozljedama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE