Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Balkan Inc. Tjedan 6

Baš kao i u petom tjednu NBA lige kada su igrači s Balkana u pitanju imali smo priliku uživati u dobrim partijama Bojana Bogdanovića, Gorana Dragića, Nikole Vučevića zatim nešto zapaženija minutaža Saše Vujačića kao i ispadanje iz rotacije Hrvatskog dvojca iz Orlanda, Marija Hezonje i Damjana Rudeža.

Period od nedjelje (27./28. studeni) do noći nedjelje na ponedjeljak (4./5. prosinac) igrači s Ex-Yu prostora odigrali su ovako:

Goran Dragić, Miami Heat –  36 minuta, 22 poena, 4,5 skoka, 9,5 asistencija

Od četiri utakmice uključujući tri gostovanja momčad Heata slavila je dva puta. Tjedan su otvorili porazom u ponedjeljak od Bostona u kojem je Dragić ugradio 27 poena, 17 asistencija uz svega jednu izgubljenu loptu uz šut od 53% uspješnosti za 38 minuta na parketu. Zatim njegovih 16 poena za 34 minuta bilo je dovoljno za pobjedu u Denveru dok su dan kasnije na gostovanju u Salt Lake Cityju otrgnuli pobjedu Jazzerima 111-110. Dragić je odigrao 35 minuta zabivši 27 poena uz 6 asistencija. Porazom od Blazersa Miami je završio tjedan a Goran je za 35 minuta ubacio 18 poena uz 9 skokova i 8 asistencija.

Nemanja Bjelica, Minnesota Timberwolves – 20 minuta, 9,3 poena, 3,8 skokova, 2,3 asistencije

Tri poraza u četiri meča za Vukove u proteklih sedam dana, ali zapažena minutaža Srpskog reprezentativca. U prve dvije utakmice odigrao je 26 i 16 minuta uz osam poena u dva meča. Nakon što je šutirao 0-5 u porazu od New Yorka u revanšu u MSG za 21 minutu ubacio je 17 poena i uhvatio 7 skokova. Pobjeda u gostima kod Hornetsa Bjelici je donjela 19 minuta i 12 poena. Tom Thibadeu iz utakmice u utakmicu sve više vjeruje u Nemanju što su odlične vijesti za ovog Beograđanina.

Bojan Bogdanović, Brooklyn Nets – 28,3 minuta, 16 poena, 3 skoka, 2 asistencije

Babo Beretta iza sebe ima najkonstantniji tjedan ove sezone. Četiri nastupa Netsa uz tri poraza sigurno nisu razlog za slavlje, no partije koje pruža Mostarac s hrvatskom putovnicom zaslužuju poštovanje. Prvi meč tjedna donio je poraz Netsima od Kingsa gdje je Bojan za 28 minuta zabio 13 poena zatim luda utakmica protiv LA Clippersa i 14 poena Bojana za 26 minuta uz 6 skokova. U dva meča protiv Bucksa Bogdanović je šutirao 13/31 iz igre gdje je u porazu kod kuće zabio 13 poena dok je u gostima za 32 minute ubacio 24 poena što nimalo ne čudi s obzirom na činjenicu da Beretta bolje igra u gostima.

Justin Hamilton, Brooklyn Nets – 21 minuta, 4,5 poena, 4,8 skoka, 2 asistencije

Drugi Hrvat u Brooklynu iza sebe je ostavio tjedan u kojem nije mogao pogoditi ocean. Šutirao je 7/28 iz igre čime je ukupno zabio 18 poena u četiri meča uz dostojnu minutažu 21 po utakmici. Činjenica jeste da je Hamilton u padu forme no pokazao je da kada namjesti ruku može da ubacuje i 15 poena u prosjeku.

Dario Šarić, Philadelphia 76ers –  21,8 minuta, 10,3 poena, 5 skokova, 2,3 asistencije

Hrvatski rookie je u prethodnom tjednu odigrao utakmicu karijere u siromašnoj NBA karijeri. Protiv Celticsa je za 27 minuta zabio 21 poen (7/12) uz tri trojke i 12 skokova što mu je bio treći double-double učinak sezone. U ostala tri meča Darija je pratio loš šut iz igre. Protiv Cavsa 10 poena nije toliko loše dok se u gostima kod Raptorsa namučio za 8 poena (3/13 šut iz igre) kao i protiv Magica kada je za 16 minuta zabio 2 poena uz 1/5 iz igre. Ono što raduje jeste to što je Šarić drugi u poretku rookie ove sezone a trenutno je na prosjeku od 9,4 poena, 6 skokova za 25 minuta na parketu.

Nikola Jokić, Denver Nuggets – 27,5 minuta, 15 poena, 12,5 skokova, 3 asistencije

Popularni Jokara je od četiri utakmice Nuggetsa propustio dva zbog problem s ozljedom ručnog zgloba koju je zadobio u meču protiv Heata. U dva odigrana susreta Jokić je oba puta imao double-double. Prvo je protiv Sunsa zabio 13 poena uz 11 skokova da bi u pomenutoj utakmici protiv Heata za 24 minute zabio 17 poena (7/11) uz 14 skokova. Iz tabora Denvera kažu kako ozljeda nije ozbiljnije prirode te će Nikola pauzirati još barem tri utakmice.

Jusuf Nurkić, Denver Nuggets – 16,5 minuta, 7,5 poena, 5,8 skokova, 1 asistencija

Ozlijedom Jokića minute Jusufa bi trebale porasti, no usprkos odsustvu Nikole Juka je odigrao 16,5 minuta u prosjeku u posljednje četiri utakmice u tjedan dana. Najbolja partija je bila protiv Rocketsa kada je za 20 minuta zabio 10 poena uz 7 skokova. Prethodno je protiv Sunsa zabio 8 poena za 16 minuta dok je u porazu od Miamija za 17 minuta imao svega 4 poena. Ipak je protiv Jazzera odigrao 13 minuta što je iskoristio za 8 poena i 4 skoka. Koji je razlog ovako slabe minutaže za Nurkića za sada nije poznato.

Mirza Teletović, Milwaukee Bucks – 16,3 minuta, 7,3 poena, 4,3 skoka

Stopostotni učinak Bucksa u četiri susreta prošle sedmice sigurno su razlog za slavlje, no s druge strane težak period je iza Mirze Teletovića. Protiv Magica odigrao je 15 minuta i ubacio 6 poena (2/5 za tri), protiv Cavsa presjedio je cijelu tekmu dok je u back-to-back susretima protiv matične NBA momčadi, Brooklyn Netsa odigrao 19 minuta, 9 poena (3/8 za tri) uz sedam skokova zatim 15 minuta, 7 poena (2/6). Baš kao i prethodne sezone, Mirza ima dosta limitiranu minutažu (16 minuta prosječno) na otvaranju sezone koja bi se trebala povećati kako sezona bude odmicala.

Beno Udrih, Detroit Pistons – 16 minuta, 6 poena, 4 asistencije

Oporavkom Reggieja Jacksona, Udrih je tek treći playmaker momčadi Pistonsa. Protiv Magica nije odigrao niti minute, ali je prije povratka Jacksona bio sasvim pristojan. Najbolja partija u pobjedi nad Hawksima kada je za 16 minuta ubacio 11 poena (5/6 iz igre). Slovenac je do sada u sezoni igrao 17,5 minuta u prosjeku, a povratkom prve jedinice Detroita njegove minute će drastično opasti i možemo ga očekivati u blowout utakmicama ili u slučaju ozlijede nekog od bekova Pistonsa.

Boban Marjanović, Detroit Pistons – 3 minute, 1,5 poen, 1,5 skok

Drugi Ex-Yu igrač u redovima Motowna, popularni Bobi od početka sezone dobiva minute na kašičicu. Tek šest minuta na parketu u četiri susreta Pistonsa dovoljno govori o povjerenju SVG-a u Bobija. U strijelce se u pisao na gostovanju kod Hawksa gdje je zabio 3 poena. Od 22 tekme Pistonsa, Marjanović je odigrao tek 9 uz ukupnu minutažu od 5 minuta po meču.

Nikola Vučević, Orlando Magic – 28 minuta, 15 poena, 11,2 skokova, 2 asistencije

Nakon što je u petom tjednu bio najbolji Balkanac, Nick je opet u samome vrhui u ovom tjedanu. Od pet mečeva Magica Nikola je sve susrete počeo s klupe i pokazao da mu ta uloga sve više odgovara. Zabio je prosječno 15 poena uz 11,2 skokova i 2 asistencije. Osim odličnog učinka s klupe drastično je popravio procente šuta iz igre – 46,4%. Nakon što je Frank Vogel malo razdrmao svoje momke i izmijenio rotaciju igrača momci s Floride počeli su češće pobjeđivati.

Mario Hezonja, Orlando Magic – 2 minute, bez učinka

Orlando pobjeđuje, a Hrvatima na Floridi i nije baš do slavlja. Pomenutom izmjenom rotacije, i Hezonja i Rudež ispali su iz planova Vogela. Tek četiri minute u pet susreta Vogel je obezbijedio za Hezonju koji nije upisao poene. Susrete s Bucksima, Pistonsima i Grizzliesima odgledao je s klupe. Pray for Mario.

Damjan Rudež, Orlando Magic – 2,5 minute, bez učinka

Momak iz Zagreba odigrao je svega jednu minutu više u odnosu na Hezonju. Bez poena u prethodnih sedam dana. Težak period za Hrvatski duo s obzirom na odlične igre Magica.

Dragan Bender, Phoenix Suns – 17 minuta, 3,3 poena, 2,3 skoka

Za razliku od iskusnih Hrvata s Istočne obale za Bendera u vrućoj Arizoni, stvari idu nabolje. Nakon što je u prva dva meča ostao bez poena (14 i 12 minuta), protiv Warriorsa odigrao je 25 minuta što je iskoristio za 10 poena, 4 skoka, jednu blokadu i asistenciju. Ovo je bio tek treći dvocifreni broj poena za momka iz Čapljine.

Saša Vujačić, New York Knicks – 12,7 minuta, 5,3 poena, 2,3 skoka, 1,7 asistencija

Ozljedom startnog bek šutera Knicksa Courtneyja Leea, Saša je dočekao svoju priliku. U tri susreta odigrao je dva puta po 11 minuta i 16 minuta protiv Kingsa. Minute na parketu iskorisito je za 5,6 i 5 poena u tri pobjede New Yorka. Točan datum povratka Courtneyja još uvijek nije definiran što znači da ćemo sve češće gledati dvostrukog NBA prvaka na terenu.

Ivica Zubac, Los Angeles D-Fenders

Kada otvorite stranicu momčadi LA D-Fendera iz Razvojne lige možete vidjeti naslove u kojima se spominje ime Ivice. Od tri tekme Fendersa Zubac je odigrao dvije izuzetne partije. Protiv Salt Lake Starsa je ubacio 22 poena uz 11 skokova za 31 minutu dok je u porazu od Rio Grande Vipersa zabio 21 poena uz 9 skokova. U ukupno šest mečeva odigranih u D-ligi Ivica je na prosjeku od 17,3 poena i 8,5 skokova.

Nikola Peković, Minnesota Timberwolves – DNP

Iako su Vukovi ispunjeni talentom ipak je ovaj Crnogorac na samome vrhu liste, ali one platne.

DNP do kraja sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE