Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Balkan Inc. – Tjedan 8.

Osmi tjedan NBA košarke ponudio nam je 45 mečeva. Rubrika Balkan Inc. u novom izdanju donosi učinke Balkanaca u period od 12. do 18. prosinca.

Goran Dragić, Miami Heat – 35,5 minuta, 24,3 poena, 5,4 skoka, 7,3 asistencija

Prvi playmaker Miami Heata u proteklih sedam dana odigrao je sve četiri utakmice gdje je na parketu proveo 35,5 minuta što je iskoristio za 24,3 poena u prosjeku. Najbolju partiju pružio je u pobjedi na Wizardsima 112-101 kada je ubacio 34 poena uz 5 skokova i isto toliko asistencija https://www.youtube.com/watch?v=As0riEJ4L2E. U porazu od Clippersa imao je double double – 21 poen i 11 asistencija. Prethodni tjedan je do sada bio najefikasniji za ovog 30-godišnjeg Slovenca.

Bojan Bogdanović, Brooklyn Nets – 26,5 minuta, 14,8 poena, 3,5 skoka, 1,3 asistencije

Baš kao i ekipa Heata, Netsi su proteklih sedam dana nastupili četiri puta. Od početka sezone Babo Beretta neizostavan je dio početne petorke a ovaj tjedan odigrao je 26,5 minuta u prosjeku. Najviše je zabio u pobjedi na LA Lakersima, 23 poena, dok je u ostala tri meča (tri poraza) imao 7, 15 i 14 poena.  U odnosu na sedmi tjedan, procenti Bogdanovića spali su na 39% dok je prosjek poena ove sezone 15,2 za 26 odigranih utakmica.

Mirza Teletović, Milwaukee Bucks – 21,7 minuta, 10 poena, 5 skokova

Još jedan Hercegovac imao je dobar tjedan na NBA parketima. U tri utakmice prosječno je igrao 21,7 minuta da bi protiv Raptorsa ubacio 4 poena uz 7 skokova, a u back-to-back mečevima protiv Bullsa zabio je 13 poena oba puta. Iako je tijekom listopada i studenog pruža blijede partije, za Teletovića prosinac je već u 7 utakmica pokazao da Mirza polako diže formu i možemo očekivati sve bolje partije.

Nikola Jokić, Denver Nuggets – 21,7 minuta, 16,7 poena, 8 skokova, 4,7 asistencija

Nakon što je prošli tjedan bio nadomak double double prosjeka, Jokara je ovaj tjedan odigrao odlično te se vrati na mjesto startnog centra, poslavši Nurkića na klupu. U porazu od Dallasa s klupe je ubacio 27 poena uz 11 skokova za 26 minuta na parketu. Već u narednoj utakmici Mike Malone ga je prekomanirao u početnu petorku što je ovaj iskoristio za 13 poena, 4 skoka i 5 asistencija, Nuggetsi su slavili. U subotu na domaćem parketu protiv Knicksa ponovo je bio starter te imao 10 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Naravno jedan od poteza tjedna bila je asistencija u stilu Magica Johnsona.

Jusuf Nurkić, Denver Nuggets – 10,3 minute, 3,7 poena, 3,7 skoka

Znamo svi izraz: „Dok jednom ne smrkne drugom ne svane“. Upravo tako je Jokić iskoristio loše igre Jusufa i preuzeo startno mjesto dok Nurkić minute dobiva na kašičicu. Započeo je tjedan s 18 minuta i 4 poena uz 6 skokova. Nakon toga odigrao je svega 5 i 8 minuta uz mizeran učinak od 2 i 5 poena. Ako Jokić nastavi pružati ovako dobre partije, budućnost Jusufa nije svijetla kada je Denver u pitanju. Možda neki trade u momčad gdje je prijeko potreban neki teškaš kakav je Nurk.

Dario Šarić, Philadelphia 76ers – 19,3 minuta, 5,3 poena, 5,7 skokova, 25% FG

Za momka iz Šibenika prethodni tjedan bio je ispod prosjeka. Odigrao je 13, 20 i 25 minuta, zabio dva, sedam i opet sedam poena. Uputio je 11 trojki, pogodio tek dvije dok je šut iz igre 5/20. Tijekom tjedna imao je problema s koljenom, ali usprkos tome odigrao je sve tri utakmice 76ersa.

Nikola Vučević, Orlando Magic – 28 minuta, 15,5 poena, 9,5 skokova, 2,5 asistencije

Crnogorski centar na Floridi zbog ozljede leđa propustio je dva meča Orlanda. Već naredni duel dobio je 31 minutu na parketu što je iskoristio za double double od 31 poen i 10 skokova. U nedjelju je u porazu od Raptorsa odigrao 25 minuta te imao 10 poena i 9 skokova.

Nemanja Bjelica, Minnesota Timberwolves – 12 minuta, 5 poena, 3,5 skoka

Samo dva meča odigrali su Timberwolvesi u proteklih sedam dana. U pobjedi nad Bullsima, Bjelica je igrao 9 minuta i ostao bez učinka da bi u odličnom meču protiv Rocketsa odigrao 15 minuta i ubacio 10 poena.

Mario Hezonja, Orlando Magic – 4,5 minuta, 2,5 poena

U četiri meča Magica Hezonja je na parketu proveo tek 9 minuta (2 vs Hawks, 7 vs. Raptors). Upravo je protiv Raptorsa zabio 5 poena. To mu je bila najefikasnija utakmica još od 9.11. kada je ubacio 11 poena. Teško vrijeme za Hezonju na Floridi zbog kojeg postoji mogućnost da preseli u Razvojnu ligu.

Damjan Rudež, Orlando Magic – 9 minuta, 2 poena

Za razliku od Hezonje Rudež je nešto konstantniji od svog sunarodnjaka. U četiri meča nastupio je tri puta gdje je protiv Clippersa i Raptorsa ubacio po tri poena. Momku iz Zagreba ne preostaje ništa da strpljivo radi i čeka na svoju priliku, jer trenutno i nije neki mamac za trade kao što je Hezonja.

Beno Udrih, Detroit Pistons – 6 minuta, 5 poena, 3 asistencije

Udrih je upoznat sa svojom ulogom u momčadi i minutama koje će dobivati na kašičicu. Priča oko povratka Reggieja Jacksona u roster Pistonsa već je postala stara priča te tako Slovenac igra skroz rijetko. U prethodnom tjednu nastupio je tek u jednom meču i to protiv Wizardsa kada je odigrao 6 minuta što je iskoristio za 5 poena.

Boban Marjanović, Detroit Pistons – 4 minute, 2 poena, 1 asistencija

Drugi Balkanac u dresu Pistonsa, Boban Marjanović od početka sezone nije se baš naigrao. Na parket izlazi svaku četvrtu utakmicu što je bio slučaj i ove sedmice. odigrao je jednu utakmicu i to protiv Pacersa i zabilježio 4 minute uz 2 poena. Baš kao i Udrih, Bobi je tek treći izbor Stana Van Gundyja.

Justin Hamilton, Brooklyn Nets – DNP

Centar Netsa Hrvatskih korijena nije nastupao u posljednjih pet mečeva zbog problema sa zdravljem, no izvor govore kako je Hamilton ispao iz rotacije Kennyja Atkinson.

Dragan Bender, Phoenix Suns – 10 minuta, 2 poena, 2 skoka

U sve tri utakmice Sunsa Bender je dobio određenu minutažu. Ukupan šut je 2/8 u tri meča dok je pogodio dvije trojke od sedam pokušaja. Odigrao je 8,12,10 minuta te ubacio po tri poena protiv Knicksa i Spursa što je jedini učinak za ovog mladića iz Čapljine.

Ivica Zubac, LA Lakers – 2 minute

Zubac hoda na relaciji Lakersi i momčad iz D lige, D-Fenders. Novi NBA nastup ubilježio je u ponedjeljak u porazu od Kingsa gdje je odigrao 2 minute i ostao bez učinka. Možda povreda nekog od visokih igrača otvori Ivici put, no do tada najviše minuta će igrati u dresu LA D-Fendersa.

Saša Vujačić,  New York Knicks –  2 minute

Po dvije minute u dva poraza od Nuggetsa i Warriorsa Jeff Hornacek je osigurao za Vujačića. Ostao je bez učinka.

Nikola Peković, Minnesota Timberwolves – DNP

Završena sezona za Pekovića.

Latest Posts

NE PROPUSTITE