Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Balkan Inc. Tjedan 9.

GORAN DRAGIĆ – Miami Heat

Konstantno dobri Dragić u susretima svog Miamija. Prvo je u maratonskom meču između dvije momčadi s Floride, Heat izgubio od Magica nakon dva produžetka sa 136-130, a Dragić upisao 19 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Parket je morao napustiti prije posljednjeg zvuka sirene zbog toga što je skupio šest osobnih pogrešaka. Uslijedila je pobjeda (115-107) nad Los Angeles Lakersima, u kojoj je postigao 21 poen te dodao sedam asistencija. Posljednji susret tjedna Miami je izgubio u gostima od New Orleans Pelicansa s 91-87, a nisu im pomogla ni 23 poena Dragića, koji je bio najbolji strijelac momčadi.

NIKOLA VUČEVIĆ – Orlando Magic

Napeta utakmica protiv Heata ipak je nakon dva produžetka ipak donijela pobjedu momčadi iz Orlanda. Možda i najbolji pojedinac momčadi je bio Nikola Vučević, koji je s Evanom Fournierom predvodio pobjednike s 26 postignutih poena, kojima je nadodao i 12 skokova. Uslijedio je poraz od New York Knicksa (106-95) u kojem se Vooch pokazao u malo slabijem, ali dosta raznovrsnom izdanju. Postigao je 10 poena, uhvatio pet skokova, ali i predvodio momčad u broju asistencija sa šest dodavanja za koš svojim suigračima. Tjedan je završio s 11 poena i sedam skokova u pobjedi nad Los Angeles Lakersima od 109-90.

NIKOLA JOKIĆ – Denver Nuggets

Početak tjedna iz snova za Jokića. Mladi centar iz Sombora na sjajan je način iskoristio povratak u početnu petorku Nuggetsa te je bio uvjerljivo najbolji pojedinac svoje momčadi u pobjedi 117-107 nad Dallas Mavericksima. Naime, samo jedna asistencija dijelila ga je od prvog triple-double učinka karijere pa je tako susret završio s 27 poena, 17 skokova i 9 asistencija (najbolji pojedinac utakmice u svakoj od tri glavne statističke kategorije). Uslijedila je malo lošija partija cijele momčadi protiv Los Angeles Clippersa u kojoj je zabio devet poena te skupio šest skokova. Tjedan je završio još jednom all-around partijom u tijesnom porazu od Atlanta Hawksa (109-108) u kojoj je upisao osam poena, sedam skokova, šest asistencija, tri blokade, ali i šest osobnih pogrešaka zbog kojih je proveo tek 19 minuta na parketu.

BOBAN MARJANOVIĆ – Detroit Pistons

Bobi je ovog tjedna participirao tek u uvjerljivom porazu od Chicago Bullsa. Nije ostavio loš dojam, iako je sedam minuta možda ipak premalo za bilo kakvu ocjenu. Zabio je šest poena, šutirao iz igre 3/6 te uhvatio dva obrambena skoka, ukrao jednu loptu i dvaput blokirao šuteve suparničkih igrača. Već je navikao da ga u susretima koji se lome u posljednjoj četvrtini ne očekuje ni taj malo cijenjeni garbage time, pa je tako poraze od Memphis Grizzliesa i Golden State Warriorse odgledao s klupe.

BOJAN BOGDANOVIĆ – Brooklyn Nets

Tjedan za zaborav kod hrvatskog reprezentativca. Momčad Netsa je ove godine privezana za samo dno ljestvice Istoka, a Bogdanović je u dosadašnjem dijelu bio jedna od rijetkih svijetlih točaka. No, ovaj tjedan to nije bio slučaj. Prvo je Torontu zabio tek pet poena u 19 minuta uz vrlo loš šut iz igre (1/6), da bi u idućem susretu, protiv Golden Statea, malo popravio dojam te susret završio s 12 poena na kontu. Za kraj tjedna ih je očekivao gostujući susret protiv Clevelanda u kojem se Bogdanović po prvi puta ove sezone nije upisao u listu strijelaca. Pet je puta šutirao – svaki put neprecizno. Na ruku mu ne ide ni činjenica da je u tek 65 minuta koje je ovog tjedna proveo na parketu, njegova momčad zabila čak 45 poena manje od svojih protivnika.

DARIO ŠARIĆ – Philadelphia 76ers

Sixersi su ovog tjedna odigrali tek dvije utakmice u kojima su upisali poraze. Prvo su na domaćem terenu poraženi od New Orleans Pelicansa sa 108-93, u utakmici koju je Dario završio s dva poena, oba postignuta s linije slobodnih bacanja (0/2 iz igre) te po tri skoka i asistencije. U petak ih je svladao Phoenix sa 123-116. Dario je pružao bolju partiju nego li na početku tjedna te je zabilježio osam poena (2/5 za tri), četiri skoka i dvije ukradene lopte.

JUSTIN HAMILTON – Brooklyn Nets

Nakon što posljednjih tjedana nije bio u planovima trenera, Hamilton se ovog tjedna vratio u rotaciju „Mrežica“. No, hrvatski sin se uklopio u sivilo momčadi koja je ponovno izgubila sve tri ovotjedne utakmice. Protiv Toronta je odigrao solidan susret, a iako je zabio samo pet poena, istaknuo se kao najbolji skakač momčadi (11). Poraz od prošlogodišnjih finalista Golden State Warriorsa završio je na dva poena, no to nije spriječilo trenera Kennyja Atkinsona da ga gurne u početnu petorku za susret s aktualnim prvacima iz Clevelanda. U 19 minuta je zabilježio osam poena i šest skokova. Justin nije briljirao kroz tjedan, pogotovo što se tiče šuterskog segmenta igre (0/8 za tri), no najbitnije za njega je da se, nakon kratke pauze od nekoliko susreta, ponovno vratio u kadar.

MIRZA TELETOVIĆ – Milwaukee Bucks

Početak tjedna donio je dva poraza za momčad Bucksa, što uopće nije očekivano s obzirom na to da su se oba puta susreli s prošlogodišnjim prvacima – Cleveland Cavaliersima. Prvo su, na domaćem terenu, odigrali čvrst dvoboj u kojem su pali tek nakon produžetaka (114-108). Mirza je u poraz ugradio devet poena i pet skokova. Idućeg dana dvoboj istih momčadi s istim ishodom, pobjedom Clevelanda. Mirza je odigrao dosta loše, tek tri poena u 19 minuta, ponovno uz pet skokova. Kraj tjedna donio je pobjedu nad Washingtonom, ali uz kriminalno izdanje bosanskohercegovačkog reprezentativca – nula koševa te šut 0/9 (trica 0/6), iako je s njim na parketu momčad zabila 23 poena više od protivnika iz glavnog grada. Nadamo se da će što prije povratiti formu jer 1/14 trica u tri utakmice za čovjeka koji je na račun svog šuta za tri i dobio pozivnicu u najjaču košarkašku ligu na svijetu je jako, jako loše.

IVICA ZUBAC – Los Angeles Lakers

Tjedan je za Zupca započeo s tri minute u gostujućem porazu od Charlotte Bobcatsa. Za to vrijeme na parketu uspio je promašiti jedan šut za dva poena te uhvatiti obrambeni skok. Nakon što u sljedećem susretu, protiv Miamija, nije ulazio na parket, uslijedilo je gostovanje u Orlandu gdje je Ivica odigrao 17 minuta. Nije imao previše sreće sa šutom iz igre (2/7), ali je bio stopostotan s linije slobodnih bacanja (2/2) te skupio dva skoka i jednu asistenciju. Božićni gradski derbi protiv Clippersa ponovno je završio bez minuta.

BENO UDRIH – Detroit Pistons

Od povratka Reggieja Jacksona nakon ozljede, Slovenac je poguran na sam kraj klupe te minute dobiva tek kad je utakmica već odlučena, kao što je bio slučaj u susretu protiv Chicago Bullsa, koji su njegovi Pistonsi izgubili s čak 31 poenom razlike. Udrih je odigrao šest minuta, jednom se upisao u strijelce te je upisao dvije asistencije. Baš kao i Marjanović, nije osjetio parket u porazima od Memphisa i Golden Statea.

NEMANJA BJELICA – Minnesota Timberwolves

U pobjedi protiv Phoenixa na početku tjedna, Bjelica se nije upisao u strijelce za 13 minuta na parketu, no uspio je skupiti dvije asistencije i jedan obrambeni skok. Uslijedila je gostujuća pobjeda nad Atlantom (92-84) u kojoj srpski reprezentativac također nije pružao najsjajnije izdanje. Tri poena za 19 minuta (1/6 iz igre, 1/5 za tri) uz tri skoka i asistencije. U naredna dva susreta, protiv Sacramenta i Oklahoma City Thundera upisao je po dva poena u 11, odnosno 12 minuta. Skromni učinci, u skladu s minutažom, za igrača koji je uoči sezone slovio kao najveća uzdanica s klupe za momčad Toma Thibodeaua.

JUSUF NURKIĆ – Denver Nuggets

Od Nurkića se ove sezone očekivao procvat i proboj u samu elitu centara najjače košarkaške lige na svijetu. No, spletom raznih okolnosti, među kojima su sigurno i nešto lošije partije koje je pružao od početka sezone, Jusuf je završio u nemilosti trenera Michaela Malonea te je jedini igrač s ovih prostora (uz, naravno, Nikolu Pekovića) koji ovog tjedna nije odigrao niti jednu minutu u dresu svog kluba.

DAMJAN RUDEŽ – Orlando Magic

Još jedan tjedan začinjen garbage timeom je iza Rudeža. Prvo je na klupi proveo cijeli susret protiv Miamija, da bi zatim odigrao jednu minutu u porazu od New Yorka. Poraz od Lakersa na kraju tjedna nije puno toga promijenio. Rudež je upisao osam minuta, jedan promašeni šut za dva poena te jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

MARIO HEZONJA – Orlando Magic

Baš kao i reprezentativni kolega Rudež, Mario Hezonja nije dobio niti jednu minutu od mogućih 58 u pobjedi nad Miamijem, da bi sljedeći susret proveli identično vremena na parketu – jednu. Protiv Lakersa ga je Frank Vogel nagradio s dvije minute, nedovoljno za bilo kakav učinak.

DRAGAN BENDER – Phoenix Suns

Nakon što se činilo da je Bender napokon postao ustaljeni član rotacije Sunsa, novi šok. Tek dvije minute ovaj tjedan je premalo za četvrti izbor ovoljetnog drafta. Zaradio ih je u domaćem porazu od Houston Rocketsa, dovoljno da popuni samo jednu rubriku, onu s ukradenim loptama.

SAŠA VUJAČIĆ – New York Knicks

Iskusni Slovenac se nije naigrao ovaj tjedan. Skupio je tek jednu minutu u pobjedi nad Orlando Magicom (106-95), nedovoljno da bi popunio ijednu statističku rubriku. Ostala dva susreta svojih Knicksa odgledao je s klupe za pričuve.

NIKOLA PEKOVIĆ – Minnesota Timberwolves

Bez učinka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE