Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ball ušutkao kritičare s triple doubleom, Tatum dominirao protiv Lakersa

Protekle noći je na programu Ljetne lige u Las Vegasu bilo osam utakmica. Svakako, najpopraćeniji je bio dvoboj Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa, koji je ušao u povijest kao prvi rasprodani događaj NBA predsezone. Osim toga, ligaške krugove je uzdrmala povreda Markellea Fultza, koja je ipak lakše prirode. Lonzo Ball je napravio svoj prvi istup nakon očajnog debija protiv Clippersa, a donosimo vam i još neke pojedinosti iz najzanimljivijih sinoćnjih duela.

Boston Celtics – Los Angeles Lakers (86:81)

Lonzo Ball ipak nije podlegao pritisku nakon slabe partije u debiju, nego je kritikama odgovorio na najbolji mogući način. Utakmicu protiv Celtisa, Ball je okončao s 11 poena (šut 5-13), uz 11 asistencija i 11 skokova. Sinoćna predstava je pokazala veliki napredak u njegovom snalaženju na terenu, naročito u slobodi kreiranja i odabira šuteva.

S druge strane, Jayson Tatum je s 27 poena odveo Boston do pobjede, što Lakersima predstavlja drugi poraz u isto toliko utakmica. Sama utakmica je opravdala očekivanja, naročito zbog dvoboja drugog i trećeg izbora na ovogodišnjem draftu – do posljednjeg trenutka, ekipe su bile izjednačene. Niti jedna strana nije posebno dobro šutirala (Lakersi 42,1% iz igre, Celticsi 38,6%), no čuvanje lopte je bilo sasvim pristojno (Celticsi s 10 izgubljenih lopti, Lakersi s 15). Tatum je dodao i 11 skokova uz najučinkovitiju partiju u svojoj ekipi, a Semi Ojeleye mu se pridružio s 19 poena, 3 skoka i jednom asistencijom. Podršku je pružio i Abdel Nader s 14 poena, 7 skokova, dvije asistencije, te po jednom ukradenom loptom i blokadom. Jaylen Brown, s uspješnom rookie sezonom iza sebe, upisao je 11 poena, 3 skoka, 3 asistencije, dvije ukradene lopte i blokadu.

Kod Lakersa, Kyle Kuzma, izbor prve runde Netsa koji je stigao u LA putem razmjene za D’Angela Russella, bio je najučinkovitiji s 31 poenom, uz 9 skokova, dvije asistencije, ukradenom loptom i blokadom. Još jedan rookie, Josh Hart, upisao je 15 poena, 5 skokova, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. David Nwaba, koji je dobio trajni ugovor nakon dolaska iz Razvojne lige, za kratko vrijeme na parketu zabilježio je 13 poena, 8 skokova, dvije asistencije, ukradenu loptu i blokadu.

Hrvati nisu imali svoju večer. Pobjednik, Ivica Zubac upisao je 7 poena (2/5), 2 skoka i 1 blokadu za 16 minuta, a Ante Žižić je dobio svega 10 minuta u kojima je upisao 2 poena uz šut 1/4 i najlošiji +/- učinak od svih igrača na terenu od -15.

Celticsi se vraćaju u akciju protiv Portland Trail Blazersa sutra ujutro, dok Lakersi rano u ponedjeljak nastavljaju kampanju protiv Sacramento Kingsa.

Dallas Mavericks – Chicago Bulls (91:75)

Nakon sjajnih predstava u Orlandu, Mavericski prenose odličnu formu i u Nevadu, gdje su u prvoj utakmici savladali Chicago, posebice u drugom poluvremenu (53:32). Teksaška ekipa je izdominirala u svakoj statističkoj kategoriji, uključujući šutiranje, skokove, asistencije, ukradene lopte i razliku izgubljenih. Utakmica je bila poprilično izjednačena u prve tri četvrtine, s 11 izjednačenja i 12 promjena vodstva, prije nego što je Dallas ubacio u višu brzinu.

Brandon Ashley je predvodio Mavse, s 21 poenom uz šut 9-15 iz igre. Dennis Smith Jr. je završio s  14 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Otkriće prošle sezone, Yogi Ferrell, startao je na poziciji playmakera i upisao 14 poena, 5 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

Za Bullse, šest igrača je bilo dvocifreno, uključujući sve startere. Lauri Markkanen je bio najefikasniji s 14 poena, dodavši 8 skokova i dvije asistencije. Cameron Payne je imao 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije, ali uz slab šut (5-15). Šuterski se nije proslavio ni Kris Dunn, ubacivši 11 poena uz procenat šuta od 25%. Nikola Jovanović je predvodio klupu s 11 poena i 7 skokova.

Dallas nastavlja ljeto protiv Phoenix Sunsa večeras, dok Chicago igra s Atlanta Hawksima u ponedjeljak.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz (72:63)

Mogli smo gledati vrlo natjecateljsku utakmicu u prvih 25 minuta, s osam izjednačenja i dvanaest promjena vodstva. Od tog trenutka, Portland je preuzeo kontrolu sa serijom 24:12, zadržavši dvocifrenu prednost većim dijelom posljednjeg perioda igre. Razliku je napravila skok igra, gdje su Blazersi nadvladali Jazz 43-32. Obje ekipe su šutirale jako loše: Portland 35%, Jazz 31% iz igre.

Caleb Swanigan se istaknuo u ekipi iz Oregona, s totalom od 16 poena i 13 skokova. Jake Layman je završio s 13 poena, 5 skokova i dvije ukradene lopte. Zach Collins je šutirao 3-13 iz igre, ali je ipak upisao 10 poena, 7 skokova, dvije ukradene lopte i čak 4 blokade.

S druge strane, Donovan Mitchell je predvodio Utah s 19 poena, dva skoka, dvije asistencije i 4 ukradene lopte. Tyrone Wallace je najviše dijelio loptu, uz četiri poena, 7 skokova i 3 asistencije. Joel Bolomboy je dodao 6 poena i 8 skokova.

Obje ekipe nastavljaju nastup u Las Vegasu sutra ujutro, protiv Celticsa i Clippersa.

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves (97:72)

Bio je ovo prvi nastup Minnesote ovog ljeta i bilo je očito da ne mogu zadržati korak s razigranim Raptorsima. Kanađani su pospremili Wolvese u trećem periodu sa serijom 30:15. Razlika je stvorena u reketu, gdje je Toronto izdominirao s 54:14, a šut iz igre generalno je otišao u korist ekipe s Istoka (50% – 32%). Uz to, razlika u skokovima nije odmogla (46-36).

Pascal Siakam je nastavio impresivne nastupe u Ljetnoj ligi, vodeći ekipu sa 17 poena i 4 uhvaćene lopte. Jakob Poeltl je završio s 15 poena i 10 skokova uz šut 6-8. Kennedy Meeks je s klupe dodao 12 poena i 4 skoka.

Marcus Paige je bio jedini starter Minnesote s dvocifrenim učinkom, ubacivši 18 poena i dvije ukradene lopte. Ostala četiri igrača iz petorke su kombinirano ubacili 7 poena. Jack Gibbs je s klupe dodao 17 poena i dva skoka.

Obje ekipe u idućoj utakmici igraju protiv Denver Nuggetsa; Wolvesi sutra ujutro, Raptorsi dan kasnije.

Miami Heat – San Antonio Spurs (75:74)

Unatoč činjenici da su Spursi imali vodstvo većim dijelom utakmice, Miami se odlično borio i priredio pravi preokret. Naime, ekipa iz San Antonia je vodila u 38 minuta meča, tako da je Heat prvo vodstvo u drugom poluvremenu zabilježio s četiri sekunde do kraja, pobijedivši šutem za pobjedu Londona Perrantesa. Momci sa South Beacha su dobili drugo poluvrijeme rezultatom 39:29. Spursi su izgubili utakmicu u šutu za tri poena (3/18), dok je Miami šutirao oko 42% iz igre, s tim da su u drugom poluvremenu podigli procent iznad 50%.

Bam Adebayo je producirao 18 poena, 10 skokova i dvije ukradene lopte, dok je Zach Auguste dodao 17 poena i 9 skokova uz šut 8-12. Perrantes je počeo na poziciji playmakera, te skupio 12 poena, 2 skoka, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, uključujući posljednjih 8 poena ekipe i šut za pobjedu.

Bryn Forbes se istaknuo kod Spursa, predvodeći tim sa 18 poena, 4 skoka, 4 asistencije i dvije ukradene lopte. Dejounte Murray je dodao 8 poena, 9 skokova i 4 asistencije, dok je Shayne Whittington ubacio 16 poena, 4 skoka i dvije blokade. S klupe je Derrick White dodao 10 poena, prije povrede noge.

Spursi sutra ujutro igraju protiv Philadelphia 76ersa, dok Heat očekuje sraz sa Washington Wizardsima u ponedjeljak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE