Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Barbosa razmišlja o povratku u Brazil

Brazilski košarkaški reprezentativac Leandro Barbosa razmišlja o napuštanju NBA lige i povratku u svoju domovinu. Barbosa može prihvatiti opciju u svom ugovoru prema kojoj bi sljedeæe sezone trebao zaraditi 7,6 milijuna dolara, ali je njegov brat Arturo Barbosa izjavio kako do toga vjerojatno neæe doæi, te da æe se Leandro uputiti prema Brazilu.

”Situacija je ovakva, pošto sam njegov brat ne bi bilo odgovorne od mene da ne razmotrim situaciju oko povratka u Brazil. Leandro voli grad Toronto, organizaciju, navijaèe, u odliènim je odnosima sa svima, no posao je posao. Karijere sportaša u kratke i Leandro u Brazilu ima velike sponzorske moguænosti pogotovo zbog Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. koji æe se održati u Brazilu. ”, rekao je Arturo.

Izvori govore da je za Barbosine usluge zainteresirano više brazilskih klubova, no kao najèešæi klub spominje se Flamengo. Možda Barbosa nastavlja trend Brazilskih sportaša koji dolaze završiti karijeru u svoju domovinu (Ronaldinho koji igra u nogometnom klubu Flamengo), no s obzirom da ima 28 godina teško da je završetak karijere u pitanju. Sigurno æe mnoge stvari vezane uz eventualno Barbosino napuštanje najjaèe košarkaške lige biti jasnije 30. lipnja kada istièe kolektivni ugovor izmeðu lige i igraèa, jer ukoliko doðe do lockouta odlazak u Brazil izgleda kao realna opcija.

Kroz osmogodišnju NBA karijeru nosio je dresove Phoenix Sunsa (2003.-2010.) i Toronto Raptorsa za koje je igrao ove sezone. Najveæi uspjeh u karijeri postigao je u sezoni 2006.-2007. kada je bio izabran za najboljeg šestog igraèa lige. Tada je i statistièki odigrao svoju najbolju sezonu s 18,1 poenom (47,6 % šuta iz igre, 43,4 %  trice), 4 asistencije, 2,7 skokova, te 1,2 ukradene lopte u prosijeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE