Thursday, July 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Barcelona pobijedila Los Angeles Lakerse

NBA prvaci, košarkaši Los Angeles Lakersa, nastavljaju svoje proputovanje Europom, pa su tako zastali u Barceloni gdje su odigrali prijateljski ogled s europskim prvakom.

Barcelona je u Sant Jordi dvorani pobijedila NBA prvake 92-88, što je Lakersima inaèe drugi poraz u èetiri dana. Prije toga su u Londonu potpisali poraz protiv Minnesote.

I više se oèekivalo u utakmici od najboljeg predstavnika amerièke (LA Lakers) i europske (Barcelona) košarke. No, u jednom dijelu utakmice su suci ogleda potpirili bespotrebnu nervozu svirajuæi baš svaki kontakt, te su unijeli nemir, posebno u domaæe redove.

Dogaðalo se to tijekom treæe èetvrtine i tada su Lakersi poveli s jedanaest poena razlike (60-49). No, predvoðeni odliènim Peteom Mickealom, koji je ujedno i u obrani èuvao Kobea Bryanta, Barcelona se vratila u igru, te na kraju slavila pobjedu koja odzvanja.

Baš je Mickeal pogodio “kljuènu” tricu u ogledu. Dvije i pol minute prije kraja je pogodio za 84-78, a do kraja su se Lakersi tek uspjeli približiti na dva poena zaostatka, ali isto tako su ostali daleko od zadnjeg napada koji bi im donio pobjedu ili produžetak.

Navarro i Mickeal su u završnici bili sigurni s linije slobodnih bacanja, a potonji je ogled završio sa 26 poena i 15 skokova, te je s pravom ponio epitet igraèa utakmice. Juan Carlos Navarro je dodao 25 poena uz šut 7-21.

Na drugoj je strani najbolji bio bivši Barcelonin igraè, španjolski reprezentativac Pau Gasol. Postigao je 25 poena uz osam skokova i tri ukradene lopte, dok je Kobe Bryant nakon tek sedam minuta u prvom dijelu, odigrao gotovo cijelo drugo poluvrijeme. Skupio je na kraju Bryant 25 minuta, te je postigao 15 poena.

No, iz igre je Kobe gaðao samo 2-15. Cijela momèad Lakersa je imala loš šut od 34 posto, a promašili su svih 14 pokušaja za tri poena.

Treba  priznati da je veæina igraèa Lakersa izgledala tromo i pospano na parketu, što ne treba èuditi jer njihova sezona tek poèinje za nekoliko tjedana.

Prijateljska utakmica:

Barcelona – LA Lakers 92-88

Latest Posts

NE PROPUSTITE