Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bargnani: Raptorsi su najgori u NBA ligi

Andrea Bargnani, talijanski 27-godišnji centar Toronto Raptorsa, nema baš nikakvog razloga za zadovoljstvo. Zbog ozljede desnog lakta mora mirovati, a momčad mu gubi iz utakmice u utakmicu.

“U prilično velikoj mjeri smo najgori u NBA ligi”, rezignirano veli Bargnani, koji je trenutno izvan momčadi. Zbog ozljede desnog lakta je morao napustiti igru na gostovanju svog kluba prije nekoliko dana kod Portlanda, koji je slavio sa 92:74.

Bargnani doslovno nije u pravu. S omjerom 4-19, Raptorsi su zapravo drugi najlošiji u NBA ligi. Još lošiji je Washington (3-16).

Bargnani se zbog ozljede ligamenta desnog lakta neće vratiti na parkete prije 2013. godine.

“Nisam baš najbolje, imao sam gadan pad u ogledu s Portlandom. Sretan sam što nisam ništa razbio, ali imam djelomično puknuće ligamenta u laktu. Iduću kontrolu imam za 10 dana. Teško je reći kada ću se vratiti, ali ću sigurno pauzirati više od tri tjedna”, rekao je u razgovoru za Gazzettu.

O svojoj momčadi, koja je izgubila 12 od zadnjih 13 utakmica u NBA ligi, rekao je sljedeće:

“Momčad je tijekom ljeta bila izgrađena kao pobjednička, ali mi je pobjeđujemo! U velikoj mjeri smo najgori u ligi. Igramo ispod svih očekivanja, nitko u momčadi nema samopouzdanja. Dobili smo samo četiri utakmice, to je tragedija.  Svatko bi bio očajan s takvim omjerom. Mi gubimo već četiri godine. Ako želimo napredovati, moramo početi pobjeđivati, ali mi to ne činimo.”

Niti njegove izvedbe nisu za pamćenje. Prosjek od 16 poena i 4.4 skoka mu je najlošiji od sezone 2008/09.

“Moje igre idu ruku pod ruku s prezentacijama moje momčadi. Imao sam uspona i padova. No, u ovakvoj situaciji je osobni nastup nebitan. Što bi mi vrijedilo da zabijem i 50 koševa ako momčad gubi. Frustracija bi bila jednaka. Jesam li ja žrtveno janje? Pa, nije prvi puta da me kritiziraju. Oni koji su pod najvećim pritiskom moraju okriviti nekog drugoga, možda i da olakšaju malo svoj položaj. Ali, to ne utječe na mene.”

Prokomentirao je i glasine koje ga sele iz Toronta.

“Promjena kluba nije nešto što možeš kontrolirati. Čujem i ja te glasine. Ako se treba dogoditi, neka se dogodi. Spreman sam na sve mogućnosti, ali ne postoji neki klub koji preferiram u odnosu na druge klubove, niti sam rekao svom agentu da želim otići u baš neki određeni klub. Ako trebam otići u neki drugi klub, otići ću. Ako trebam ostati, igrat ću i dalje u Torontu. To je moj posao.”

Kao jedna od njegovih mogućih budućih destinacija spominju se LA Lakersi. Na upit za mišljenje o sustavu njihovog trenera D’Antonija nije ponudio neki određeni odgovor.

“Nikada nisam igrao pod njegovim vodstvom, pa ne mogu komentirati. Oni trenutno imaju dosta problema, ali imali su i peh jer su igrali bez playmakera.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE