Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Barkley: Žene ne mogu igrati u NBA ligi

Legendarni košarkaš Charles Barkley, član originalnog američkog Dream teama, oštro se usprotivio ideji da bi žene mogle igrati u NBA ligi zajedno s muškarcima.

Priču je prije nekoliko dana potaknuo vlasnik Dallasa Mark Cuban, izjavivši kako bi na ovogodišnjem draftu mogao izabrati sjajnu sveučilišnu košarkašicu Brittney Griner.

“Ako je Cuban odabere na draftu, prodat će koju ulaznicu više za ljetnu ligu. To je samo publicitet. Ali žena ne može igrati protiv muškaraca. Mark je moj veliki prijatelj, ali žena ne može igrati u konkurenciji muškaraca”, rekao je Barkley gostujući u emisiji Dan Patrick Show.

Jedanaesterostruki All-Star igrač je dodao kako Griner ne bi mogla igrati ni u razvojnoj ligi jer bi ostali košarkaši to doživjeli kao uvredu i bili bi posebno motivirani protiv nje. Na pitanje voditelja bi li žena nižeg rasta možda mogla igrati na poziciji razigravačice među muškarcima, Barkley je odlučno odgovorio:

“Dan, zaustavi se! Žena ne može igrati protiv muškaraca. Daj, čovječe! Niska žena, visoka žena, svejedno. Žena ne može igrati u NBA ligi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE