Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Barnes odbio 64 milijuna od Warriorsa

Krilo Golden State Warriorsa Harrisona Barnesa očekuje velika isplata nakon sjajne sezone pod trenerom Steveom Kerrom. Naime on je u potrazi za što većom isplatom odlučio promijeniti menadžera i zaposlio je jednog od najboljih u ligi – Jeffa Schwartza.

Schwartz je inače agent koji radi s velikom većinom igrača s područja bivše Jugoslavije pa tako pod njegovim krilom su i novopridošli Boban Marjanović, zatim Pero Antićkoji je tek napustio NBA ligu, te Mirza Teletović koji je potpisao ugovor sa Sunsima, a od većih imena ugovor sa Schwartzom imaju Deron Williams, Andre Drummond, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Love i mnogi drugi. Njegov najnoviji klijent sada je u sredini pregovora oko produžetka svog rookie ugovora, a ponuđeno mu je $64 milijuna dolara preko četiri godine (oko $16 milijuna po godini) što je on – odbio!

Iako se to čini kao mnogo novca, par faktora utječe na to da Barnes drži Warriorse u šaci. Prvi je naravno skok salary capa koji ovaj ugovor marginalizira i stavlja ga u rang ugovora koji sa sadašnjim capom vrijede $10 ili manje milijuna po sezoni. Drugo je to što je Barnes u odličnoj poziciji – izlazi iz nevjerojatne sezone, a zbog prirode njegovog rookie ugovora Warriorsi ga moraju produžiti do 31.10. ili na ljeto 2016.

Barnes izlazi na tržište kao zaštićeni slobodni igrač (Warriorsi mogu matchirat svaku ponudu), što bi bilo vrlo loše za Warriorse sa skokom već spomenutog salary capa. Treće i najbitnije je to da Barnes zna tačno koliko je hitno potreban dogovor da bi se sve sredilo do datog roka i slobodno može odugovlačiti sa svojim odlukama i naposlijetku imati mnogo više od “samo” $16 milijuna po godini.

Naravno, problem Warriorsa je u tome što većina njihovih igrača treba nove ugovore, pri tome misleći na igrače koji su ih vodili do NBA prstena. Klay Thompson i Draymond Green su već dobili svoje ugovore, a pregovori sa Stephenom Curryjem se očekuju nakon Barnesovog potpisa.

U suštini, Warriorsi ulaze u onaj nepoželjni dio nakon osvajanja prstena jer sada svi igrači koji su pridonijeli tom prstenu, sada pridonose da Warriorsi budu tim sa jednim od najvećih payrolla u čitavoj ligi. Ipak, s Tristanom Thompsonom koji traži apstraktne količine novca, teško će čak i Warriorsi uzeti ulogu najvećeg payrolla Cleveland Cavaliersima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE