Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Baron Davis novi èlan Cavaliersa

31-godišnji Baron Davis postao je novi èlan, trenutno najlošije momèadi u ligi, Clevelanda Cavaliersa. Drugim smjerom, u Los Angeles odletjeti æe Mo Williams.

Osim njih dvojice, promjena ukljuèuje i pravo izbora u prvom krugu drafta koje je dobio Cleveland, a u Clipperse još seli Jamario Moon.

Treæi izbor NBA drafta još davne 1999. godine ove sezone imao je velikih problema sa trenerom Clippersa, Vinnyem Del Negrom. Naime prema njegovim rijeèima, Baron se ovog ljeta potpuno opustio i došao nespreman za novu košarkašu sezonu. Nezadovoljstvo je bilo prisutno od prvog dana s obje strane i samo je bilo pitanje vremena kada æe Baron pronaæi novu sredinu.

Promjena i nije toliko zaèuðujuæa pošto Clippersi polako, ali pametno nadograðuju svojoj momèad oko dviju glavnih mladih uzdanica, Blakea Griffina i Erica Gordona. Treba dodati kako su u svoje redove doveli 3 godine mlaðeg Moa Williamsa, kvalitetnog organizatora igre koji je nakon odliènih igara u Bucksima imao i tri odliène sezone u Cavaliersima.

Isto tako treba spomenuti kako su Clippersi ovim tradeom donekle rasteretili svoj salary cap. Obojica igraèa imaju ugovor potpisan na ovu i još dvije sezone, ali ukupno gledajuæi, ugovor Williamsa je manji skoro za 16 milijuna dolara u naredne tri godine, s time da Mo Williams u klauzuli za zadnje dvije godine ugovora ima moguænost tzv. ‘player optionsa’ odnosno moguænost da sam odluèi hoæe li prihvatit taj ugovor ili ga raskinuti i èekati na eventualnu novu ponudu.

Williams je u ovoj poraznoj sezoni Cavaliersa bilježio 13,3 poena, 7,1 asistenciju i 2,7 skokova po susretu.

Baron Davis, ove je godine bio tek treæa napadaèka opcija u dresu Clippersa, a do ovog trenutka je na prosjeku od 12,8 poena, 7 asistencija i 2,8 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE