Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Baron Davis se vratio treninzima

New York Knicksi trenutno se nalaze u velikim problemima, u negativnoj su seriji od 6 uzastopnih poraza i moraju nešto promijeniti u naèinu igre. Možda æe tu promjenu donijeti upravo Baron Davis, koji se prikljuèio treninzima ekipe i mogao bi u narednim danima debitirati ove sezone.

Prije poèetka sezone Davis je bio èlan Cleveland Cavaliersa koji su ga odluèili otpustiti pomoæu tzv. amnesty clause, èime je on postao slobodan igraè i pristao je pridružiti se momèadi Knicksa. Veæ i tada se znalo za njegovu ozljedu leða i procjene su bile da æe pauzirati oko mjesec dana.

Te procjene su se pokazale toènima, jer toèno nakon mjesec dana Davis se prikljuèio treninzima ekipe. Juèer je odradio svoj prvi trening i vrlo brzo bi trebao i zaigrati na utakmici. Knicksi veèeras igraju protiv Charlotte te sutra protiv Clevelanda, ali u tim susretima se ipak još ne oèekuje prvi nastup Davisa ove sezone.

Knicksi izgledaju loše na parketu, momèad nema “glavi i rep” i nadaju se da æe Davis uspjeti povezati redove i vratiti ih pobjedama, što se oèekuje od ekipe koja u svojim redovima ima Carmela Anthonyja i Amar’ea Stoudemirea. Upravo je pozicija razigravaèa bila kritièna i iako je Iman Shumpert dobro igrao, nije on toliko dobar u razigravanju ekipe kao što to Davis može biti. Pitanje je samo u kakvom æe stanju Davis biti nakon duge stanke i hoæe li biti motiviran za pružanje svojih najboljih utakmica, što je znalo biti problem u prošlosti.

Davis se NBA ligi prikljuèio 1999. godine kada su ga treæim izborom drafta odabrali èelnici Charlotte Hornetsa. U svojoj 12 godina dugoj NBA karijeri prosjeèno ostvaruje brojke od 16,5 poena i 7,3 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE