Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Batum i Lin prihvaæaju ponude Timberwolvesa i Rocketsa

Nicolas Batum i Jeremy Lin prihvatili su ponude ekipa u kojima nisu igrali prošle sezone, ali još nije sigurno da æe sljedeæe sezone igrati u tim ekipama jer su u statusu zaštiæenih slobodnih igraèa.

Batum ima ponudu Minnesota Timberwolvesa od 45 milijuna dolara za sljedeæe 4 sezone i Batum je dao usmeno obeæanje da æe prihvatiti tu ponudu 11. srpnja. Nakon toga Portland Trail Blazersi æe imati 3 dana da izjednaèe tu ponudu i zadrže Batuma u svojoj ekipi. Batum bi trebao biti jedan od nositelja igre Blazera sljedeæe sezone te se oèekuje da æe èelnici Portlanda tu ponudu izjednaèiti.

Istu stvar napravio je i Jeremy Lin, dao je svoje obeæanje Houston Rocketsima da æe prihvatiti njihovu ponudu od 19,5 milijuna dolara za 3 godine, s moguænošæu produženja na 4. godinu koja bi vrijedila 9,3 milijuna dolara. Nakon što Lin službeno prihvati ovu ponudu, što je moguæe od 11. srpnja, Knicksi æe imati tri dana da ponude Linu isti ugovor te æe on morati ostati u redovima Knicksa. Knicksi æe takoðer vrlo vjerojatno zadržati Lina koji im osim košarkaških kvaliteta nudi i brojne ekonomske te Knicksima donosi velike novce kojih se oni ne žele odreæi.

Batum je sve 4 svoje NBA sezone proveo u dresu Portlanda. Svake je sezone igrao sve bolje i podizao svoje brojke koje su prošle sezone iznosile 13,9 poena i 4,6 skokova po utakmici. Lin je u NBA ligi 2 sezone, a prošle sezone je “eksplodirao” i “Linmanija” je obilježila cijelu prošlu sezone. Na kraju sezone zaustavio se na prosjecima od 14,6 poena i 6,2 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE