Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Batum pronašao angažman u Francuskoj

Mladi krilni igraè Portland Trail Blazersa, Nicolas Batum prema nekoliko izvora danas je potpisao ugovor sa francuskom ekipom SLUC Nancy.

Nancy se ove godine natjeèe i u Euroligi što je privuklo dvadesetdvogodišnjeg Batuma da se vrati u svoju zemlju dok traje lockout u NBA ligi. Košarkaški portal BasketSession.com piše da su Batum i Nancy veæ duže vrijeme pregovarali i da je sada došlo do dogovora.

Batum je još jedan igraè u nizu koji æe tijekom lockouta, ukoliko se NBA sezona odgodi, igrati za neku momèad izvan NBA lige. Najveæa NBA zvijezda koja je do sada dogovorila prelazak je Deron Williams koji æe sljedeæe sezone igrati u Turskoj.

Oèekuje se da æe Batum odigrati nekoliko utakmica za Nancy, a ukoliko se lockout prekine tada æe njegov ugovor s francuskom ekipom biti raskinut te æe se morati vratiti u Portland. To je naime odluèila FIBA, koja dopušta dolazak NBA igraèa, ali pod uvjetom da se vrate u svoje NBA momèadi nakon završetka obustave rada u NBA.

Batum je od dolaska u NBA ligu prije tri godine èlan Portlanda te svake sezone ostvaruje sve bolje uèinke. Prošle je sezone postizao 12,4 poena i 4,5 skoka po utakmici za 31,5 minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE