Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bender i Šarić odlični, Hezonja ostao izvan momčadi

Noćas je odigrano 11 utakmica, a najzanimljivija se borba vodi(la) za osmo mjesto Istočne konferencije, ono još jedino preostalo za doigravanje. U velikoj borbi bile su tri momčadi, i sve su uspjele slaviti. Međutim, svima slavlje nije značilo i nastavak nade da će sudjelovati u playoffu. Naime, unatoč visokoj pobjedi nad ‘Sixersima’ (Greg Monroe 18p), iz daljnjih kombinacija je ispao ‘Miami Heat’, a upravo je tamo bilo najsvečanije jer posljednju je utakmicu na svom terenu odigrao Dwyane Wade. Dovoljan razlog da dvorana, osim gledateljima, bude nakrcana i emocijama: https://www.youtube.com/watch?v=xbaRckWWaEg. Zadnju domaću predstavu Wade je obilježio sa 30 poena, počevši susret u startnoj petorci, čime je bio i daleko najefikasniji igrač susreta.

Razlog zbog kojeg su u tijeku utakmice igrači ‘Heata’ doznali da ne mogu u doigravanje bila je očekivana pobjeda ‘Pistonsa’ (Ish Smith 22p) u Detroitu nad ‘Memphis Grizzliesima’ (Delon Wright 15p-9s). ‘Pistonse’ u posljednjem kolu mogu iz doigravanja još izbaciti jedino ‘Charlotte’ Hornetsi’ (Kemba Walker 23p-7a) koji su na gostovanju u Clevelandu potpuno ‘potukli’ domaće ‘Cavalierse’ (Collin Sexton 18p-10a) za koje je ANTE ŽIŽIĆ kao član prve postave ubacio 6 poena za 21 minutu igre uz realizaciju 3/6. U posljednjem kolu ‘Pistonsi’ gostuju kod ‘Knicksa’ i očekuje se da će pobjedom izboriti doigravanje. Ukoliko ne, ‘Hornetsi’ bi slavljem nad ‘Orlandom’ bili traženi ‘osmi putnik’ s Istoka.

U susretima koji nikome nisu značili apsolutno ništa, ‘New York Knicksi’ (Dennis Smith Jr. 25p-5a) su bez pomoći bolesnog MARIJA HEZONJE, nadigrali ‘Bullse’ u Chicagu (Ryan Arcidiacono 14p-6s), dok su ‘Mavericksi’ u Dallasu bili bolji od ‘Phoenix Sunsa’ u pravom košarkaškom festivalu u kojemu je slavni Nijemac Dirk Nowitzki, upravo kao i njegov kolega veteran iz Miamija, uspio ubaciti 30 poena. Bio je to najvjerojatnije oproštaj ‘Plavog anđela’ od domaće publike: https://www.youtube.com/watch?v=2EFOQ6V_u6M, ukoliko ne odluči produžiti karijeru za još jednu sezonu. Susret je obilježio i Luka Dončić novim ‘triple-doubleom’ (21p-16s-11a), ali i DRAGAN BENDER novom odličnom predstavom koju je završio sa 12 poena (šut 4/9), 11 skokova i 6 asistencija.

Iako mu šut nije bio na razini prošle (5/12), DARIO ŠARIĆ je odigrao još jednu dobru utakmicu. U porazu ‘Vukova’ u Minneapolisu od ‘Toronto Raptorsa’ (Kawhi Leonard 20p-6s) Šibenčanin je postigao 15 poena i uhvatio 9 lopti, a ostvarenje mu je tim veće kada se vidi da je to napravio za 24 minute provedene na terenu.

Rezultatski najuzbudljiviji susret ponudili su ‘Oklahoma’ i ‘Houston’. Domaći ‘Thunder’ je na kraju slavio sa ‘pola koša’ viška u odnosu na ‘Rocketse’ koje je i ovaj put nosio njihov najbradatiji član James Harden (39p-10s). S druge strane, Russell Westbrook je stigao do još jednog ‘trostruko-dvostrukog’ učinka, ovaj put od 29 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Utakmicu je odlučio Paul George ovom tricom 1.8 sekundi prije kraja: https://www.youtube.com/watch?v=4BfWg2pKZpI.

‘Celtici’ i ‘Warriorsi’ su i prije noćašnjih gostovanja osigurali svoje pozicije u doigravanju, ali su ipak bili na visokoj razini i svladali svoje domaćine. ‘Kelti’ (Terry Rozier) su bez gotovo pola momčadi bili bolji od ‘Wizardsa’ (Tomas Satoransky 19p-5a) u Washingtonu, dok su ‘Ratnici’ (DeMarcus Cousins 21p-12s-6a) slavili u New Orleansu kod ‘Pelicansa’ (Jahlil Okafor 30p-7s) igrajući bez Kevina Duranta i Klaya Thompsona, a Steph Curry je vrlo rano napustio igru zbog ozljede.

U preostalim susretima, ‘Utah Jazz’ je na posve raširenim krilima Donovana Mitchella (46p-7s) u Salt Lake Cityju nadigrao ‘Denver Nuggetse’ (Malik Beasley 25p), dok su ‘Lakersi’ prvu utakmicu nakon ostavke Magica Johnsona obilježili tijesnim porazom u svom ‘Staples Centeru’ od jakih ‘Blazersa’.

Latest Posts

NE PROPUSTITE