Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bender u formi, Zubac solidan, Warriorsima deveta u nizu

I susret u Washingtonu ‘Warriorsi’ su započeli sa petorkom koja u svom košarkaškom opusu ima i nastupe na ‘All-Star’ utakmicama. U pobjedi protiv ‘Wizardsa’ najraspoloženiji od njih bio je Steph Curry postigavši ukupno 38 poena, iako mu ‘trica’ ovaj put nije bila precizna kao inače (2/8). Kevin Durant, inače rođen u Washingtonu, pridodao je 21, a DeMarcus Cousins 17 poena. ‘Čarobnjake’ je ovaj put predvodio nedavno pristigli Trevor Ariza (27p), a Bradley Beal (22p-10s) i češki reprezentativac Tomas Satoransky (20p-10a) susret su završili sa ‘dvostruko-dvostrukim’ ostvarenjima. Bila je ovo deveta pobjeda ‘Ratnika’ zaredom što čini njihov najduži pobjednički niz u ovoj sezoni.

Iako su igrači ‘Oklahome’ na ulazu u posljednju četvrtinu imali velikih 18 poena prednosti, gosti iz New Orleansa se nisu predavali pa su nepune tri minute prije kraja stigli do obećavajućih ‘minus 6’ (110:116). Međutim, unatoč malom rezultatskom nemiru pri kraju susreta, pobjedu igrača ‘Thundera’ možemo provući pod ‘rutinska’ jer su, nakon ravnopravne uvodne četvrtine, u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke. Po 23 poena postigli su Paul George i Russell Westbrook. Prvi je pridodao 11, a drugi 17 skokova uz 16 asistencija čime je zaokružio još jedan lijepi ‘triple-double’ učinak. Jako blizu tome bio je i ‘Pelikan’ Jrue Holiday, ali je bio ‘kratak’ za jedan skok (22p-9s-13a). Gosti su nastupili bez Anthonyja Davisa i Nikole Mirotića.

U susretu odigranom u Phoenixu, ‘Blazersi’ su očekivano, a već deveti put u nizu, bili prejaki za ‘Sunse’, čime su još malo učvrstili četvrto mjesto na Zapadu koje kao posljednje donosi prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. DRAGAN BENDER je još jednom dokazao kako mu je i te kako mjesto u NBA ligi, a nizom uspješnih igara začepio je usta svojim kritičarima. Ponovno je bio starter, a za 28 minuta provedenih na terenu ubacio je 17 poena uz 50-postotni šut iz igre (6/12, trice 3/6) te uhvatio i ‘ukrao’ po tri lopte: https://www.youtube.com/watch?v=1VlWxYsdhC0. Devin Booker je bio njegov najefikasniji suigrač (27p), dok je pobjednički sastav iz Portlanda predvodio Damian Lillard (24p).

‘Lakersi’ su sve dalje od doigravanja, a još jedna momčad u nizu koja bi ih uskoro mogla preskočiti na tablici je ‘Minnesota’, čiji su ih igrači noćas nadigrali u Staples Centeru. Karl-Anthony Towns (27p-12s-5a) i Andrew Wiggins (23p-8s) vodili su ‘Vukove’ do važne pobjede koja im ulijeva puno optimizma pred nastavak sezone. Na žalost, DARIO ŠARIĆ se tamo ne snalazi dobro, barem ne onako kako mu je to išlo od ruke u Philadelphiji. Za 20 minuta igre ubacio je 4 poena, ispucavši iz igre svega dvije lopte. S druge strane, IVICA ZUBAC je krenuo u susret kao član prve petorke ‘zlatno-ljubičastih’, a za 21 minutu postigao je 10 poena (šut 5/12) i uhvatio 8 lopti. Momčadi iz L.A.-a vratio se Rajon Rondo (15p-6s-13a), ali u sastavu još uvijek nema ni Jamesa ni Balla.

Latest Posts

NE PROPUSTITE