Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bender u petorci, Warriorsi svladali Rocketse

Jedini Hrvat koji je noćas nastupio bio je DRAGAN BENDER čiji su ‘Sunsi’ na domaćem terenu u Phoenixu uvjerljivo poraženi od ‘Utah Jazza’. Dragan je u susret krenuo kao član prve postave, a igrao je ukupno 14 minuta. Uputio je svega jednu loptu prema košu i pogodio šut za tri poena, dok su mu preostali učinak činila 3 skoka i jedna asistencija. U Devinu Bookeru (27p-6a) je imao najraspoloženijeg suigrača i prvog strijelca utakmice, a najefikasnijeg protivničkog igrača u Donovanu Mitchellu (26p-5s). Gosti iz Salt Lake Cityja imali su veliki doprinos i od francuskog ‘tornja’ Rudyja Goberta koji je uz 18 poena uhvatio 20 lopti.

Najzanimljiviju utakmicu večeri odigrali su lanjski finalisti Zapadne konferencije. U Houstonu su se sastali ‘Rocketsi’ i ‘Warriorsi’, a gosti su stigli do pobjede nakon prave ‘triler-završnice’, iako su igrali bez ozlijeđenog Kevina Duranta. Osim što su još malo učvrstili prvo mjesto Zapada, ‘Ratnici’ su ujedno i prekinuli niz ‘Raketa’ od devet uzastopnih pobjeda. Klay Thompson je bio prvi strijelac utakmice (30p-6s, trice 5/10), dok je njegov kolega DeMarcus Cousins imao učinak sezone (27p-8s-7a). Najefikasniji igrač domaće momčadi bio je, uobičajeno, James Harden (29p-10a).

U pobjedi pobjedi ‘Thundera’ nad gostima iz Brooklyna, Russell Westbrook je 10 od 11 asistencija imao u drugom poluvremenu što ga je dovelo do novog ‘triple-double’ ostvarenja (31p-12s-11a), ukupno 26. u ovoj sezoni i 130. u NBA karijeri. Paul George je za pobjednički sastav pridodao 25 poena, koliko je ubacio i najbolji strijelac ‘Netsa’ Spencer Dinwiddie. Gosti su u prvom poluvremenu imali i 17 poena viška, ali su ih igrači iz Oklahoma Cityja stigli na račun odličnog šuta iz igre (49%) u nastavku susreta.

Zahvaljujući nevjerojatnoj seriji od 21:0 sa početka drugog poluvremena, ‘Heat’ je stigao do važne pobjede protiv gostiju iz Detroita. Novi trijumf je sastav iz Miamija učvrstio na osmom mjestu Istočne konferencije, ali i približilo ‘Pistonsima’ koji se nalaze na jednom mjestu poviše njih. Sedmorica domaćih igrača postigla su dvocifreni broj poena, najviše Justise Winslow (16p-5s), dok je neraspoložene goste, koji su ubacili svega 74 poena, predvodio Blake Griffin (13p).

U preostala dva noćas odigrana susreta ‘Wizardsi’ (Bradley Beal 23p-6s-7a) su u Washingtonu svladali ‘Orlando Magic’ (Nikola Vučević 20p-14s), dok su ‘Hawksi’ u Atlanti (John Collins 27p-12s) u potpunosti nadigrali ‘Memphis Grizzliese’ (C.J. Miles 33p, trice 8/12).

Latest Posts

NE PROPUSTITE