Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bešiktaš u lovu na nova NBA pojaèanja

Nakon što su tijekom ljeta u svoje redove doveli ponajboljeg razigravaèa NBA lige Derona Williamsa vlasnici bogatog turskog kluba žele dodatno pojaèati svoje redove kako bi postali glavni konkurenti za naslov u Turskom košarkaškom prvenstvu kao i u EuroChallenge cupu.

Prema pisanju tamošnjih medija nova dva igraèa koja bi se mogla naæi u redovima Bešiktaša su visoko krilo Minnesota Timberwolvesa Kevin Love i krilo Chicago Bullsa Luol Deng. Navodno je Love glavna želja vlasnika kluba, no izvori govore kako æe potpisati prvog igraèa koji æe htjeti prihvatiti ugovor. Love je navodno i bliže potpisu zbog toga što on i Williams imaju istog agenta koji ih zastupa.

Da su ova nagaðanja istinita govori izjava Kevina Lovea koji je prije nekoliko dana izjavio: “Bilo bi zabavno igrati s Deronom u Turskoj. Donijet æu odluku o tome kroz nekoliko dana.”

Vodstvo kluba je u pregovorima i s Dengom, no glavni problem predstavlja njegov 42 milijuna dolara težak ugovor. Vlasnici Bešiktaša mogli bi mu dati 50.000 dolara mjeseèno, no neki izvori govore o  tome kako Deng ne želi igrati za svotu manju od 150 000 dolara mjeseèno. Vodstvo Bešiktaša je navodno kontaktiralo i još jednog igraèa Bullsa, Carlosa Boozera.

Love je prošlu sezonu odigrao odlièno te je dobio nagradu za igraèa koji je najviše napredovao, te je upisao i svoj prvi nastup na All-Star utakmici. Sezonu je završio s 20,2 poena i 15,2 skoka po utakmici èime je bio i najbolji skakaè lige. Deng je sa svojih 17,4 poena i 5,8 skokova uz Derricka Rosea predvodio Bullse do najboljeg omjera lige.

Dolaskom ova dva igraèa Bešiktaš bi postao veoma jaka i respektabilna ekipa iako je to i sada. Podsjetimo, ove sezone izgubili su samo jednu utakmicu na poèetku sezone u kvalifikacijama za EuroCup iz kojeg su iznenaðujuæe ispali katastrofalnom igrom u drugom poluvremenu. Od tada na krilima Williamsa gaze sve pred sobom, te trenutno dijele prvo mjesto u  Turskom prvenstvu s Anadolu Efesom, obje ekipe imaju omjer 5-0.

Latest Posts

NE PROPUSTITE