Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bešiktaš uspio pronaæi novo NBA pojaèanje

Turska ekipa koja je dovela Derona Williamsa oèito želi pod svaku cijenu dovesti još nekoliko NBA pojaèanja. Nakon što su se u kontekstu Bešiktaša spominjala brojna imena iz NBA lige, izgleda da je do dogovora došlo s centrom New Jersey Netsa, Brookom Lopezom.

Sportski portal Kartal Basket navodi kako je došlo do dogovora izmeðu Lopeza i Bešiktaša te da bi sve trebalo biti služeno objavljeno u narednim danima. Kao i u sluèaju Williamsa, Lopez æe imati izlaznu klauzulu te se vratiti meðu Netse nakon završetka lockouta u NBA ligi.

Prije pronalaska Lopeza Bešiktaš je otvoreno iskazao interes prema brojnim NBA igraèima, od kojih se istièu imena Kobea Bryanta, Kevina Duranta, Carlosa Boozera, Luola Denga, Lamara Odoma i Kevina Lovea.

Lopez je veæ igrao zajedno s Williamson, od veljaèe ove godine obojica nose dres Netsa i sigurno je ta èinjenica utjecala na Lopeza da se odluèi odabrati ovaj turski klub. Zanimljivo je da bi uz Brooka Lopeza u Tursku trebao doæi i njegov brat Robin, igraè Phoenix Sunsa, ali on neæe potpisati ugovor s Bešiktašom, veæ æe samo trenirati s njima.

Prema svemu sudeæi novi centar Bešiktaša, Brook Lopez u NBA ligu došao je 2008. godine, kada su ga desetim izborom birali èelnici New Jersey Netsa èiji je još uvijek èlan. Svake je sezone poveæavao svoj prosjeèan broj poena, koji je prošle sezone iznosio 20,4 poena, a uz je hvatao i samo 6 skokova po utakmici, što je iznenaðujuæe jer je to smanjenje od preko 2,5 skoka po utakmici u odnosu na sezonu ranije. Stvar koja mu ide u prilog je da se vrlo rijetko ozlijeðuje te da je igrao u svih 246 utakmica Netsa tijekom prošle tri sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE