Friday, May 10, 2024

ZADNJE OBJAVE

Besmislenost Phoenix Sunsa

NBA liga podijeljena je na ekipe koje pucaju na naslov prvaka ili barem doigravanje i one kojima je cilj “izboriti” što bolje pickove na draftu pritom razvijajući mlade igrače. Phoenix Sunsi ne spadaju niti u jednu od ove dvije skupine.

Odlazak Stevea Nasha bio je jasan znak za početak rebuildinga u Phoenixu. Igrač koji je ostavio dubok trag u povijesti Sunsa odlučio se na promjenu sredine, jer mu uprava, s vlasništvom, kluba nije mogla, ili htjela, osigurati pravu priliku za naslov. Bilo je realno za očekivati da će uprava kluba tada dodatno osloboditi salary cap, razmijeniti nekolicinu igrača za izbore na draftu, te žrtvovati sezonu ili dvije prije povratka na stare staze. No vlasnik kluba Robert Sarver s generalnim menadžerom Lanceom Banksom odlučio je krenuti u potpuno drugačijem smjeru. Popunili su ekipu prosječnim igračima, koji nemaju kvalitetu izboriti doigravanje, a isto tako ne obećavaju svjetlu budućnost.

Luis Scola je “doktor košarke” i pravi primjer mladim igračima, s obzirom na košarkašku vještinu i inteligenciju. Ali riječ je o igraču kojima ima 32 godine na leđima što je jasno vidljivo po njegovim atletskim sposobnostima i igri u obrani. Michael Beasley posjeduje neupitan talent, no visoku razinu nediscipliniranosti zbog koje ga se svaka ekipa u kojoj je do sada nastupao odlučila riješiti. Shannon Brown je atletski nadaren igrač, koji s vremenom na vrijeme zna imati šutersku noć, a kada se podvuče crta ne zaslužuje ništa više od uloge rezervnog šutera. Jered Dudley trebao je biti jedan od nositelja ove ekipe, ali barem za sada nije opravdao tu ulogu. Goran Dragić i Marcin Gortat bilježe dobar početak i dobre brojke, no suludo je očekivati da mogu voditi ekipu do doigravanja.

Omjer 7-15, uz sedam uzastopnih poraza i katastrofalnu igru u obrani obilježili su početak sezone u Phoenixu. Niti jedno od ostvarenih slavlja nije protiv ekipe koja ima omjer pobjeda i poraza iznad 50%, što puno govori o ekipi. Sunsi neće biti kanta za napucavanje, no isto tako neće nastupiti niti u doigravanju i stvarno je teško reći što se to trenutno događa u Phoenixu i koji je cilj ove organizacije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE