Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bez veæih pomaka nakon novog sastanka

Vodstvo NBA lige i predstavnici Sindikata igraèa juèer su održali najduži do sada, šestosatni sastanak kojem su prisustvovali samo najviši predstavnici. Iako nitko nije htio iznijeti detalje sastanka, možemo vidjeti neke pozitivne pomake.

Za razliku od prošlog sastanka, jedinog nakon poèetka lockouta, na kojemu su bili brojni igraèi i vlasnici NBA ekipa ovoga puta prisustvovali su samo najviši predstavnici lige i igraèa. U tom izabranom društvu bili, meðu ostalima, komesar lige David Stern, njegov zamjenik Adam Silver te predsjednik Sindikata igraèa Derek Fisher.

Nakon šest sati sastanka prvi se pojavio Fisher koji je rekao tek da nije bilo velikih promjena stajališta sa obje strane. Nije htio otkriti detalje sastanka, ali rekao je da više neæe biti meðusobnih napada, nego æe od sada sljedeæe sastanke usmjeriti na postizanje dogovora. Takoðer je otkrio kako su zakazani sljedeæi sastanci, ali nije otkrio koliko æe ih biti, gdje i kada.

Stern i Silver takoðer nisu ponudili mnogo detalja i birali su rijeèi kako ne bi otkrili previše. Ipak, priznali su da su ovakvi sastanci, s manje prisutnih ljudi, definitivno produktivniji te da obje strane shvaæaju kako ima vremena da se postigne dogovor.

Iako ne možemo znati detalje ovog sastanka, ipak je došlo do nekakvog napretka, obje strane su odluèile prestati s meðusobnim napadima i okolišanjem te na sljedeæim pregovorima možemo oèekivati i konkretnije napretke prema rješavanju lockouta u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE