Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

BIG3 liga: Stevenson i Lewis zabili za pobjede svojih momčadi

Kao što smo nedavno najavljivali, u nedjelju je počela BIG3 liga i svih osam ekipa je odigralo svoje prve utakmice. Iako se igra nedjeljom, snimke se puštaju tek ponedjeljkom, tako da ćemo uvijek utorkom pisati sažetak.

Prvi tjedan igrao se u Brooklynu, u dvorani Netsa. Evo kako je prošlo:

3 HEADED MONSTERS – GHOST BALLERS 62:60

Prva utakmica je odmah bila i ona najzanimljivija. Kao što znate, pobjednik je onaj koji prvi dođe do 60 poena, ali mora pobijediti s dva poena razlike (ako ne znate, pročitajte pravila ovdje. Zvijezda ove utakmice bio je Rashard Lewis, koji je nakon promašene trice Rickyja Davisa pogodio faul-koš te zatim pospremio slobodno bacanje za pobjedu.

Ivan Johnson iz Ghost Ballersa zabio je prvi koš u povijesti BIG3 lige, dok je Kwame Brown sa 17 poena i 13 skokova ostvario prvi double-double lige. Lewis je zabio 27 poena, najviše na utakmici, a pratio ga je Ricky Davis s 23 poena.

Jason Williams iz 3 Headed Monstersa pretrpio je ozljedu dok je išao na koš i upitan je njegov nastup sljedeći vikend.

POWER – TRI STATE 62:58

Ekipa Power se rano našla u problemima jer im se ozlijedio kapetan Corey Maggette, ali uspjeli su izboriti pobjedu, i to na najljepši mogući način – tricom DeShawna Stevensona. Mike James iz Tri Statea bio je najbliže u cijelom prvom kolu do triple-double učinka, imao je 13 poena, 12 skokova i 6 asistencija.

3’S COMPANY – BALL HOGS 61:51

Ovo je vjerojatno bila najočekivanija utakmica dana, sudar titana – Allen Iverson protiv Briana Scalabrinea. Međutim, oba igrača su razočarala. Publika je bila i više nego oduševljena što je opet vidjela Iversona na terenu, ali on je igrao samo 9 minuta te zabio jedan koš, a ništa nije bio bolji ni White Mamba.

Iako su Ball Hogsi vodili na poluvremenu, posustali su u drugom dijelu i 3’s Company lako dolazi do pobjede. Predvodio ih je Andre Owens s 29 poena i 15 skokova, dok je s druge strane najbolji bio Rasual Butler s 22 poena.

TRILOGY – KILLER 3’S 60:45

Najneizvjesnija utakmica bila je ova posljednja u večeri. Već na poluvremenu Trilogy je vodio 9 poena razlike, a do kraja se ta prednost samo povećala. Trener-igrač ekipe Killer 3’s Charles Oakley odlučio je propustiti ovu utakmicu, ali čini se da bi im ipak puno pomogao da je igrao.

Al Harrington je bio najbolji za Trilogy s 25 poena, dok se u poraženoj momčadi najviše istaknuo Reggie Evans s 18 poena i 12 skokova.

Sljedeću nedjelju show se seli u Charlotte, a igrat će sljedeći parovi:

Ball Hogs – Tri State

Trilogy – 3 Headed Monsters

Power – Killer 3’s

3’s Company – Ghost Ballers

Latest Posts

NE PROPUSTITE