Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najbolji igrači koji nisu osvojili ligu prvaka

Najbolji Igrači Koji Nikada Nisu Osvojili Ligu Prvaka

Osvajanje UEFA-ine Lige Prvaka nije ni malo lagan zadatak jer nije dovoljno samo biti jedan od najboljih igrača svijeta da bi se došlo do toga. Potrebno je također  imati pravu ekipu, sposobnog trenera i malo sreće. Zbog manjka jednog, drugog ili trećeg, neke od fudbalskih legendi nikada nisu uspjele osvojiti ovaj trofej. S druge strane, vi svakako možete osvojiti nešto ako se pametno kladite i pratite ovdje najnovije ponude i savjete. 

U današnjem članku ćemo vam otkriti koji su to najbolji igrači koji nikada nisu osvojili Ligu Prvaka. Lista će vjerovatno biti iznenađujuća za mnoge, jer će biti teško povjerovati da takve fudbalske veličine nikada nisu podigli taj legendarni trofej.  A ako vi želite da podignete uzbuđenje utakmicama Lige prvaka, onda posjetite  fortuna-promo-kod.cz i iskoristite odlične ponude za klađenje.

Patrick Vieira

Patrick Vieira je osvojio 16 klubskih trofeja u svojoj karijeri, ali Liga Prvaka nažalost nije jedan od njih. Spletom okolnosti, Vieira nije nikada ni igrao finale Lige prvaka. Napustio je Arsenal sezonu prije nego je klub igrao u finalu 2006. godine, te Inter samo 6 mjeseci prije nego je klub osvojio titulu Europskog prvaka.

Francesco Totti

Iako je smatran jednim od najboljih igrača svoje generacije, Francesco Totti nikada nije stigao ni blizu osvajanja Lige Prvaka. Najveći razlog za to je Roma, koja nikad nije bila dovoljno konkurentna u njegovo vrijeme da napravi iskorak u Europi.

Totti je igrao za Romu od 1992 do 2017. godine, ali je samo jednom uspio doći do četvrtfinala takmičenja.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović drži neslavni rekord kao igrač sa najviše nastupa u Ligi Prvaka (124 utakmice) bez osvojenog trofeja. Ibrahimović je nastupao za neke od najvećih klubova Europe, uključujući Juventus, Inter, Barcelonu i PSG, ali ni sa jednim timom nije uspio doći do kraja takmičenja.

Jedna interesantna stvar vezana za Ibrahimovića je da su njegovi klubovi osvajali Ligu Prvaka tek nakon što bi on otišao iz tima. U 2009. godini, Ibra je otišao iz Intera da bi italijanski gigant osvojio ovaj trofej 2010te. Ista stvar se desila i sa Barcom sljedeće sezone. 

Ipak, čini se da Ibrahimović ne mari previše zbog neuspjeha u Ligi Prvaka, jer smatra da je osvajanjem velikog broja ostalih trofeja dokazao da je pobjednik.  

Gianluigi Buffon

Možda je iznenađujuće vidjeti Gianluigi Buffona na ovoj listi, ali jedan od najboljih golmana svih vremena nije nikad došao do kraja u Ligi Prvaka. Tri puta je bio jako blizu, ali njegov Juventus nije mogao pobjediti AC Milan, Barcelonu, i Real Madrid u finalima ovog takmičenja.

Buffon je u potjeri za Ligom Prvaka čak otišao u 2018. godini u PSG na jednu sezonu, ali ni tamo nije imao više uspjeha. Vratio se 2019. godine ponovo u Italiju u Juventus i ostaje da se vidi hoće li uspjeti da uzme toliko željenu medalju prije nego ode u penziju kao što je to nedavno uradio Udonis Haslem.

Ronaldo Luís Nazário de Lima

Ronaldo Luís Nazário de Lima, poznatiji i kao pravi Ronaldo, se  sa pravom smatra jednim od najboljih napadača svih vremena. Osim činjenice da je zabijao često i mnogo gdje god je igrao, također je donosio i trofeje. Osvojio je dvije titule svijetskog prvaka sa Brazilom, La Ligu sa Real Madridom i UEFA Kup sa Interom. Međutim, Ligu prvaka nikad nije uspio pokoriti.

Dok je igrao PSV, Barcelonu i Inter, njegove ekipe jednostavno nisu bile toliko dobre da bi se nosile sa nevjerovatnom konkurencijom u ’90tim i ranim 2000tim. Poslije je Ronaldo otišao u Real, gde se očekivalo da će imati lak posao da pokori Europu sa Galaktikosima ali se to nije desilo. Njegov dolazak se poklopio sa slabim igrama španskog giganta u Ligi Prvaka i brazilski napadač čak nikada nije uspio doći ni do finala ovog takmičenja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE