Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ukiæ odveo Fener do pobjede, slavio i Baniæ

Nakon juèerašnje uvjerljive pobjede Bilbao Basketa nad Nancyjem nastavljeno je natjecanje u grupi A. U drugom susretu ove izjednaèene grupe sastali su se turski Fenerbahèe te grèki predstavnik Olympiacos. U prvom susretu ove dvije ekipe u Ateni slavio je Olympiacos rezultatom 81:74. Iako im je roster ove godine dosta promijenjen gosti bilježe 5 uzastopnih pobjeda nad Fenerbahèeom u Istanbulu.

Skupina A

Basket Bilbao – Nancy  97:75
(Mumbru 15p, 4 as, Jackson 11p, 5 as ; Schuler 19p, 4sk)

U prvoj utakmici skupine A odigranoj u španjolskom Bilbau francuski predstavnik doživio je težak poraz te izgubio prednost od 14 poena razlike stvorenih u prvoj utakmici izmeðu ova dva kluba.

Utakmica u kojoj smo vidjeli dva totalno razlièita poluvremena. Prvo poluvrijeme je bilo dosta ujednaèeno te se Nancy odlièno držao u utakmici unatoè neigranju kljuènog igraèa Nicolasa Batuma. Na predah se otišlo sa poenom razlike za domaæine te se èinilo kako nas èeka neizvjesna borba te potencijalno iznenaðenje.

U treæem periodu domaæini su odigrali kvalitetnije što im se isplatilo kroz 7 poena prednosti pred zadnju èetvrtinu utakmice. A tada košarkaška lekcija sa jedne strane te nemoæ sa druge i kao rezultat èetvrti period završava rezultatom 28:13 u korist domaæina koji tako nadoknaðuje prednost iz prvog susreta te upisuje veliku i važnu pobjedu pred domaæom publikom.

Bila je ovo uistinu timska pobjeda domaæina i nezahvalno je isticati pojedince. Iako je Mumbru sa 15 poena i najboljom valorizacijom ostavio najbolji dojam, èak šestorica domaæih igraèa upisali su dvoznamenkasti broj poena, a naš Marko Baniæ 12. Kod gostiju izostanak Batuma najbolje je iskoristio Schuler sa 19 postignutih poena, što je znatno bolje od njegovog euroligaškog prosjeka koji je do ovog susreta iznosio nešto manje od 10 poena po susretu.

Fenerbahèe Ulker – Olympiacos  86:70
( Jerrells 17p, 5as, Ukiæ 16p; Hines 14p, 7sk, Lucas 13p)

Pred nešto manje od 15000 gledatelja u Sinan Erdem Areni Fenerbahèe je opravdao ulogu favorita i ovom pobjedom se nalaze na omjeru 4 pobjede i 3 poraza. Domaæi su napravili veliki korak prema napretku u daljnju fazu natjecanja, te uz to nadoknadili zaostatak iz prvog susreta te dominantnom partijom stavili pred Grke imperativ pobjede u zadnjem kolu.

Nakon izjednaèenog prvog perioda susreta Grci su posustali u drugoj èetvrtini u kojoj su igraèi Fenera stvorili prednost od 6 poena razlike sa kojom se otišlo na predah. Nakon izjednaèene treæe èetvrtine u zadnjih deset minuta utakmice ušlo se rezultatom 59:56. Ipak, u zadnjem periodu Fenerbahèe je u potpunosti slomio otpor Olympiacosa te rezultatom 27:14 u toj èetvrtini postavio krajnji rezultat.

Kod domaæina posebno je efikasan bio playmekerski duo Jerreslls i Ukiæ koji su kombinirano postigli 33 poena. Uz Ukiæa solidnu partiju odigrao je i Bogdanoviæ koji je za 16 min na terenu ubilježio 8 poena. Kod gostiju podbacio je Spanoulis koji je postigao za njega skromnih 7 poena te uz to imao èetiri asista i jednako toliko izgubljenih lopti.

Bennet Cantu – Caja Laboral  71:68
(Basile 18p, Marconato 8p, 7sk; Teletoviæ 27p, Bjelica 11p, 4 uk)

U posljednjem duelu skupine A pred 6000 gledatelja  talijanski Cantu ostvario je važnu pobjedu nad Cajaom Laboral te dodatno zakomplicirao i ovako zanimljivu skupinu. Malu utjehu u porazu gosti nalaze u èinjenici da su u meðusobnom duelu bolji jer su u prvom duelu slavili sa 81:69.

U jednoj dosta neobiènoj u kojoj je svaka ekipa dominirala po 2 èetvrtine domaæi su uspjeli slaviti ponajprije zahvaljujuæi sjajnoj šuterskoj veèeri Basilea koji je šutem za tri poena 6/9 podsjetio na svoje najbolje dane. Uz njega solidnu rolu su odradili takoðer iskusni centar Marconato te gruzijski reprezentativac Shermadini. Kod gostiju po obièaju najviše je pokazao Teletoviæ èijih 27 poena nije bilo dovoljno da bi Cantu doživio prvi gostujuæi poraz u Euroligi ove sezone. Valja napomenuti kako je Seraphin èija se Europska avantura uskoro završava podbacio u ovom susretu sa niti jednim pogoðenim poenom iz pet pokušaja u 14 min koliko je proveo na terenu.

Situacija pred posljednje kolo skupine A jednostavno ne može biti ujednaèenija. Sve ekipe su još u igri za prolazak te nas èeka vrlo zanimljivo kolo a sastaju se:

Gescrap BB vs. Bennet Cantu

SLUC Nancy vs. Fenerbahce Ulker

Olympiacos vs. Caja Laboral

Latest Posts

NE PROPUSTITE