Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Billups: Još uvijek smo najtalentiraniji na svijetu

Chauncey Billups, sjajni organizator igre Denver Nuggetsa, trebao bi biti predvodnik mlade amerièke košarkaške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Billups je s 33 godine najstariji igraè SAD-a, a i njegova pozicija na parketu bi trebala znaèiti da æe biti onaj koji æe diktirati tempo momèadi. Svjetsko prvenstvo u Turskoj zapoèinje u subotu 28. kolovoza, a SAD otvaraju natjecanje ogledom s Hrvatskom. Amerikanci æe, inaèe, u Turskoj tražiti svoj prvi naslov svjetskih prvaka nakon daleke 1994. godine.

Billups je mišljenja da SAD, unatoè tome što igraju bez prvih zvijezda kao što su Kobe Bryant, Dwyane Wade ili LeBron James, moraju uzeti zlatnu medalju.

I ove prijateljske utakmice su pokazale da smo prvi favoriti. Razlika, dakako, nije velika, ali mislim da je i mnoštvo igraèa sadašnje reprezentacije dokazalo da su, unatoè mladosti, iznimno kvalitetni. I dalje smo najtalentiranija košarkaška nacija na svijetu”, rekao je sjajni Billups.

Amerikanci su, inaèe, u srijedu lako pobijedili Grèku, jednog od favorita za medalje na SP-u. Bilo je èak 87-59 za SAD u prijateljskom ogledu.

Kobe, LeBron i Melo nisu s nama, ali mi idemo po zlato. Imamo najbolje igraèe i moramo ostvariti naš cilj”, završio je Billups.

Latest Posts

NE PROPUSTITE