Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Billups: Knicksi se neæe boriti za titulu!

Chauncey Billups nije htio napustiti Knickse. To im je dao do znanja i prije nego što su ga amnestirali da bi doveli pojaèanje u obliku Tysona Chandlera. Chauncey Billups nije htio napustiti Denver, na kraju je ipak bio mijenjan.

Dok su još kružile glasine o toma da æe Knicksi iskoristiti svoj amnesty clause na Billupsa on je putem Twittera dao do znanja svim ekipama koje ga mogu potpisati da ne želi igrati za nijednu koja nema šansu natjecati se za naslov. Sada je na tim ekipama koje nisu probile granicu salary cupa do odluèe hoæe li riskirati i potpisati ugovor s njim, pa onda vidjeti kako æe se razvijati situacija ili mogu poštovati njegovu želju i pustiti ga da sam bira klub. Èak su i neke osobe bliske Billupsu rekle kako æe se on prije umiroviti nego igrati za klub koji ne kandidira za naslov.

Napokon je i sam Billups iznio svoje viðenje ove nove, za njega èudne situacije i trenutne snage sada veæ njegovog bivšeg kluba New York Knicksa:

”Mislim da im za osvajanje naslova nedostaju još neke stvari, ali ne želim govoriti koje su to. Želim sve najbolje Melu i Amareu, te volim Chandlera i moram reæi da sam sretan što je dobio svoj novac. Nemojte misliti da želim loše Knicksima, no moram istaknuti da su podcijenili moj doprinos ekipi.”

Nastavio je govoriti i o trenutnoj poziciji razigravaèa u New Yorku:

”Bit æe im se teško prilagoditi, posebno u Mikeovom sistemu gdje razigravaè ima važnu ulogu dovoditi suigraèe u situaciju da postižu poena.  Anthony je dobar organizator igre, Douglas je dobar igraè ali je još mlad. Ne želim reæi da Knicksi nemaju pravog organizatora igre, ali trenutno je njihov najbolji razigravaè Melo.”

Naravno Billups je ovo rekao prije nego što su se Knicksi pojaèali Bibbyjem, ali treba dodati da njegova karijera veæ nekoliko sezona ide silaznom putanjom.

Billups je veteran s 14 godina provedenih u NBA ligi i gotovo uvijek je igrao u ekipama koje su bile pretendenti na naslov. Odigrao je 140 utakmica u doigravanju i smatra da mu je mjesto i ove godine pružati najbolje partije kad velik broj igraèa uživa na godišnjem odmoru. U 35-oj godini života zna da neæe imati još puno prilika boriti se za još jedan prsten i zato njegova želja za igranjem u jakom klubu ima smisla.

Billups je upitan bi li bio sretan da sezonu provede u Miamiju kao potencijalnom protivniku Knicksa u doigravanju: ”Iskreno, volio bi imati priliku igrati u Miamiju. Igrati protiv Knicksa u doigravanju? Moram reæi da mi se sviða ta situacija, uživao bi!”

Latest Posts

NE PROPUSTITE