Billups: Playmakeri ne žele igrati u trokut napadu

New York Knicksi su u potrazi za vrhunskim razigravačem. Trenutno šest najboljih ekipa u ligi na poziciji jedinice imaju ponajbolje igrače lige – Warriorsi Curryja, Spursi Parkera, Cavsi Irvinga, Thunder Westbrooka, Clippersi Paula i Raptorsi Lowryja. Sve navedene ekipe su nakrcane talentom, ali ipak na poziciji playa imaju All-star igrače. Jedan od boljih razigravača je i Mike Conley koji je jedna od želja Knicksa kojega žele dovesti na ljeto kada mu istekne ugovora s Memphisom. Problem Knicksa u dovođenju elitnog razigravača mogao bi biti njihov trokut napad kojega već godinama forsira trenutni direktor Knicksa Phil Jackson. Napad koji je Bullsima i Lakersima omogućio 11 naslova prvaka u razdoblju od 17 godina u New Yorku zbog manjka talenta nije napravio željeni učinak.

U današnjoj postavci igre, playmakeri žele imati loptu, odlučivati na terenu i imati mogućnost odigrati kvalitetan pick and roll. Trokut napad ograničava playmakera u potpunoj kreaciji te bi mogao biti razlog da bolji razigravači zaobiđu New York. S time se slaže i Chauncey Billups, bivši igrač Knicksa i prvak s Pistonsima iz 2004. godine. „Da sam ja top razigravač i slobodan igrač, ne bi htio igrati u trokut napadu, play treba više slobode, a trokut to ne nudi. Morati će (Knicksi) postati malo fleksibilniji u napadu ako žele privući elitnog playa“, izjavio je Billups.

Knicksi će na ljeto pokušati napasti tržište te probati dovesti jakog free agenta kao Kevina Duranta ili Mikea Conleya. Stil igre i način kako će ih Knicksi koristit će definitivno igrati ulogu u odluci igrača. Kroz povijest trokut se dokazao kao dobitna kombinacija ali s promjenom pravila (uvođenje defenzivne zone), funkcioniranje trokuta je pitanje za debatu. Pitanje je hoće li Knicksi tvrdoglavo braniti svoju strategiju ili će ih tržište natjerati da isprobaju druge opcije.