Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Billups: Playmakeri ne žele igrati u trokut napadu

New York Knicksi su u potrazi za vrhunskim razigravačem. Trenutno šest najboljih ekipa u ligi na poziciji jedinice imaju ponajbolje igrače lige – Warriorsi Curryja, Spursi Parkera, Cavsi Irvinga, Thunder Westbrooka, Clippersi Paula i Raptorsi Lowryja. Sve navedene ekipe su nakrcane talentom, ali ipak na poziciji playa imaju All-star igrače. Jedan od boljih razigravača je i Mike Conley koji je jedna od želja Knicksa kojega žele dovesti na ljeto kada mu istekne ugovora s Memphisom. Problem Knicksa u dovođenju elitnog razigravača mogao bi biti njihov trokut napad kojega već godinama forsira trenutni direktor Knicksa Phil Jackson. Napad koji je Bullsima i Lakersima omogućio 11 naslova prvaka u razdoblju od 17 godina u New Yorku zbog manjka talenta nije napravio željeni učinak.

U današnjoj postavci igre, playmakeri žele imati loptu, odlučivati na terenu i imati mogućnost odigrati kvalitetan pick and roll. Trokut napad ograničava playmakera u potpunoj kreaciji te bi mogao biti razlog da bolji razigravači zaobiđu New York. S time se slaže i Chauncey Billups, bivši igrač Knicksa i prvak s Pistonsima iz 2004. godine. „Da sam ja top razigravač i slobodan igrač, ne bi htio igrati u trokut napadu, play treba više slobode, a trokut to ne nudi. Morati će (Knicksi) postati malo fleksibilniji u napadu ako žele privući elitnog playa“, izjavio je Billups.

Knicksi će na ljeto pokušati napasti tržište te probati dovesti jakog free agenta kao Kevina Duranta ili Mikea Conleya. Stil igre i način kako će ih Knicksi koristit će definitivno igrati ulogu u odluci igrača. Kroz povijest trokut se dokazao kao dobitna kombinacija ali s promjenom pravila (uvođenje defenzivne zone), funkcioniranje trokuta je pitanje za debatu. Pitanje je hoće li Knicksi tvrdoglavo braniti svoju strategiju ili će ih tržište natjerati da isprobaju druge opcije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE