Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Billups: Vraæam se sljedeæe sezone

Sezona za Los Angeles Clipperse okonèana je noæas èetvrtim uzastopnim porazom od sjajnih San Antonio Spursa koji su time još jednom potvrdili svoju kandidaturu za naslov prvaka. Clippersi se polako okreæu sljedeæoj sezoni i slaganju momèadi koja bi trebala napadati naslov prvaka iduæe godine.

Još nije poznato hoæe li èlan te ekipe biti Chauncey Billups jer njegov ugovor istièe ovo ljeto i postat æe nezaštiæeni slobodni igraè. Ponuda za njega sigurno æe biti i više nego dovoljno te æe vjerojatno izabrati ekipu za koju smatra da ima najviše šanse osvojiti naslov sljedeæe sezone.

Billups se poèetkom veljaèe ove godine ozlijedio, operirao je lijevu Ahilovu tetivu što je okonèalo njegovu sezonu. Tada se èak spominjali da bi Billups mogao i okonèati karijeru jer na leðima ima 35 godina, ali on na takvo nešto niti ne pomišlja.

“Ne morate brinuti o meni, sigurno se vraæam na parket sljedeæe sezone”, odluèan je bio Billups. “Definitivno æu razmisliti o povratku u Clipperse. Mislim da imamo još nekog nedovršenog posla. Ali još ne mogu ništa sa sigurnošæu reæi, ne znam u kojem smjeru ekipa razmišlja i žele li me u svojim redovima. Nauèio sam da je najbolje kada ništa ne pretpostavljam o željama ekipa.”

Billupsu je ovo bila 15. sezona u NBA ligi, a karijeru je zapoèeo u dresu Boston Celticsa koji su ga izabrali na draftu 1997. godine kao 3. izbor. Nakon toga promijenio je mnogo ekipa, Toronto, Denver, Minnesota, Detroit, New York i sada Los Angeles Clippersi. Najviše uspjeha imao je u dresu Pistonsa s kojima je 2004. godine osvojio svoj jedini naslov prvaka, a dobio je i nagradu za najkorisnijeg igraèa finalne serije. Prosjeci karijere mu izgledaju sjajno, 15,5 poena i 5,5 asistencija, te sigurno u njemu ima još vatre za odigrati nekoliko dobrih sezona u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE