Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bio je biran iza Giannisa, a sada je s 28 godina završio karijeru

Iako je 2013. godine biran kao 16. pick prve runde NBA drafta, samo jedno mjesto iza dvostrukog MVP-ija NBA lige Giannisa Antetokounmpa, brazilski košarkaš Lucas Nogueira odlučio je završiti svoju karijeru u 28. godini.

Sa samo 16 godina stigao je u španjolsku ACB ligu, točnije Estudiantes, gdje je tijekom pet sezona pokazao puno toga dobroga, što mu je uostalom i donijelo tako visoku poziciju na draftu, gdje su ga birali Toronto Raptorsi. Njegovo ime se pojavljivalo na svim popisima najvećih svjetskih nada, međutim, u NBA ligi nije dobio veliku priliku, a napredak su mu usporile brojne ozljede, pa je tako tijekom četiri godine za Raptorse odigrao samo 141 utakmicu. 

Odlučio se za povratak u Estudiantes, ali to je bilo bezuspješno te je pauzirao od košarke dvije godine. Nakon toga, zaigrao je u Bahreinu te naposljetku rodnom Brazilu. Poslije najnovije ozljede objavio je kraj karijere.

„Za mene je jako teško ovo pisati jer je košarka oduvijek bila moj život. Bilo je puno sreće, ali i mnogo tužnih trenutaka, ponajprije kada nisam igrao zbog ozljeda. Znao sam da će biti teško vratiti se nakon dvije godine, a poslije zadnje ozljede prošlog utorka, odlučio sam se oprostiti od košarke.“ – napisao je u oproštajnom obraćanju.

 „Trebao sam dobiti više prilika, ali ih možda i nisam zaslužio. Svi mladi ponekad izađu na piće, ali ja sam to radio uvijek, nisam se štedio. Bio sam mlad, pun novca i granice nisu postojale. Uvijek sam tražio zabave, a kada sam stigao u SAD, vidio sam i da 15-godišnjaci imaju veće radne navike od mene.“ – ispričao je u jednoj od brojnih intervjua popularni Bebe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE