Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bird: Želimo Baraæa što prije u našoj momèadi

Oba draftirana igraèa koje su Indiana Pacersi izabrali na ovogodišnjem NBA draftu u Newarku, klub iz Indianapolisa prepustio je San Antonio Spursima.

Pridružio im je predsjednik kluba Larry Bird, jedan od najveæih košarkaša u povijesti igre, i Slovenca Erazema Lorbeka, biranog na draftu 2005. godine, za igraèa Spursa Georgea Hilla.

Kako pred novinarima nije mogao govoriti o izabranima Kawhiju Leonardu (15. pick) i Davisu Bertansu (42.), Bird se u potpunosti posvetio hrvatskome 24-godišnjem centru Stanku Baraæu, na kojeg Pacersi polažu pravo od drafta 2007. godine.

“Želimo Stanka u našoj momèadi što prije. Mislim da æemo ga i imati. Takoðer mislim da æe nam puno pomoæi. Još je uvijek mlad a razvio se u sjajnog igraèa. Nadajmo se da æemo ga u bliskoj buduænosti uspjeti dovesti. Volio bih da možemo odmah: istog bismo ga trenutka mogli iskoristiti u momèadi” nahvalio je 217 centimetara visokog centra Caje Laboral legendarni krilni košarkaš Boston Celticsa.

Ono što Birdu i njegovoj momèadi ne ide u prilog jest èinjenica da je Hercegovac tijekom prošle sezone s baskijskim sastavom produljio ugovor do ljeta 2015. godine, te da ga stoga klub ovog trenutka neæe pustiti za odštetu manju od milijun i pol eura. U Indiani æe svejedno pokušati sjesti za stol i pregovarati.

“Te odštete koji eurospki igraèi imaju dogovorene sa svojim klubovima èine nam goleme probleme i ponekad me baš iživciraju. To jako otežava situaciju. Treba uvijek prièekati pravi tajming, isto tako voditi brigu o igraèevu razvoju dok je u Europi, što ponekad ne teèe u oèekivanom smjeru. To je ono što me uvijek najviše brine.”

Na novinarsko pitanje kada konkretno misli dovesti Baraæa, Bird je odgovorio:

” Èim prije, tim bolje. No, govoreæi iskreno, mislim da je vjerojatniji njegov dolazak sljedeæeg ljeta.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE