Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bitka za Los Angeles, Oklahoma kod Heata

Od veèerašnjih dvanaest susreta se èetiri posebno izdvajaju. Dva od njih zbog sjajnih ekipa koje su na samom vrhu svojih divizija i dva zbog izravnih dvoboja za bolji plasman u konferenciji. U prvu rubriku spadaju susreti Miamija i Oklahome te Bostona i San Antonija dok u drugu okršaj Clippersa i Lakersa, treæi u sezoni te Dallasa i Memphisa koji se bore za peto mjesto. U preostalim susretima favorit je izražen i oèekuje se njegova pobjeda dok bi jedino moglo biti vatreno još u ogledu Jazzera i Sunsa pošto se oba tima još nisu odrekla igranja u doigravanju iako je Houston odmakao na 8. poziciji.

Philadelphia 76ers  – Toronto Raptors  01.00

Philadelphia (29-24) je juèer gostovala kod Miami Heata, koji je upisao pobjedu 99:93. Gosti su se tijekom prvog dijela dobro držali, te na odmor odlaze s prednošæu 54:51. No, u nastavku Miami pojaèava obranu i dobiva treæu èetvrtinu s 25:16, te stvara dostatnu razliku uoèi zadnjih 12 minuta. Evan Turner je s 26 koševa bio najbolji kod Sixersa, a pratio ga je Louis Williams s 18. Andre Iguodala je juèer zaradio ozljedu oka i njegov je nastup upitan. Toronto Raptorsi (19-35) su sinoæ kod kuæe pobijedili Charlotte Bobcatse s 92:87 i tako prekinuli niz od šest poraza u meðusobnim susretima. Utakmica je bila dosta izjednaèena, a odluèio ju je Andrea Bargnani (30 koševa) koji je 30 sekundi prije kraja zabio za 90:87, a gosti su zatim promašili tricu. Osim Bargnanija, dobar je bio i Demar DeRozan sa svojih 20 koševa.

Premda se gostima vratio najbolji igraè i igra im je na višoj razini, ne sumnjamo u pobjedu domaæih Sixersa.

Washington Wizards  – Indiana Pacers  01.00

Domaæini (12-41) su zadnju utakmicu igrali kod kuæe protiv Milwaukee Bucksa, koji su ih porazili s 98:112. Utakmica je otpoèetka išla u jednom smjeru i gosti su diktirali tempo. Jedini koji se istaknuo u porazu je Jordan Crawford sa svoja 23 koša. U goste im danas stižu Indiana Pacersi, s kojima su nedavno igrali kod kuæe i izgubili 83:85, iako su na odmoru vodili s 20 razlike. Indiana (32-21) je juèer kod kuæe pobijedila New York Knickse sa 112:104. Gubili su tri èetvrtine, a zatim eksplodirali  u posljednjoj sa 40:17.  Gosti su vodili 15 razlike uoèi zadnje èetvrtine, no domaæini su predvoðeni prvenstveno  Dannyjem Grangerom koji je zabio 27 koševa (5 trica) i Paulom Georgeom 18 koševa, kreirali veliki preokret. Danas æe imati nešto lakši posao jer idu u goste jednoj od najslabijih ekipa, kojoj æe možda nedostajati Nene i Trevor Booker, a sigurno neæe nastupiti Andray Blatche.

Gosti su veliki favoriti i teško domaæini mogu do pobjede.

Boston Celtics  – San Antonio Spurs  01.30

Seriju zahtjevnih utakmica Celticsi (30-22) su otvorili u nedjelju pobjedom protiv Miami Heata, koji nikako ne može pronaæi recept za pobjedu u Bostonu. Završilo je s uvjerljivih 19 razlike, a pobjednik je odluèen veæ nakon tri èetvrtine. Najzaslužniji za tu veliku pobjedu je bio Rajon Rondo, koji je upisao 16 koševa, 11 skokova i 14 asistencija, dok je vrlo dobar bio Paul Pierce sa svoja 23 koša. Za današnju utakmicu se oèekuje povratak Raya Allena koji je propustio zadnjih šest utakmica. San Antonio Spursi (37-14) su sinoæ upisali osmu uzastopnu pobjedu i primaknuli se samo na dvije zaostatka za Oklahomom koja drži prvo mjesto na Zapadu. Žrtve su bili Cleveland Cavaliersi koje su porazili sa 125:90, a pobjednik je veæ bio riješen na odmoru jer su gosti vodili s 19 razlike. Najviše je zabio malo poznati Patty Mills, 20 koševa, dok su Tony Parker i Danny Green ubacili po 19 koševa.

Možemo oèekivati jednu vrlo dobru utakmicu i dvoboj jednih od boljih playmakera u ligi, a prednost dajemo domaæim Celticsima.

Atlanta Hawks  – Charlotte Bobcats  01.30

Atlanta Hawksi (31-23) odmorni doèekuju najlošiju momèad lige, jer su zadnju utakmicu igrali još u subotu. Gostovali su kod Philadelphije koja ih je porazila s 90:95. U jednoj izjednaèenoj utakmici domaæini su došli do pobjede u zadnjoj èetvrtini koju su dobili 33:24. S 34 koša najbolji je bio Josh Smith, no to nije bilo dovoljno za nešto više od èasnog poraza. Za današnju utakmicu su upitni Jannero Pargo i Jerry Stackhouse, dok je Vladimir Radmanoviæ ozlijeðen.  Bobcatsi (7-44) su trenutno na osam poraza u nizu, a juèer su poraženi u gostima kod Toronto Raptorsa 87:92. Bili su cijelo vrijeme u egalu, no domaæini su bolje odigrali završnih pet minuta utakmice.  U porazu se istaknuo Byron Mullens s 20 koševa i 14 skokova.

Ovo je najsigurniji par veèeri i pobjeda gostiju bi bila prvorazredno iznenaðenje.

Miami Heat – Oklahoma City Thunder  02.00

Prije nešto više od tjedan dana u Chesapeake Energy Areni smo gledali razbijanje Miamija i skoro pa savršenu utakmicu od strane Oklahome. Veèeras su uloge domaæinstva zamijenjene i bit æe zanimljivo vidjeti mogu li gosti prekinuti seriju od èak 16 pobjeda u nizu Heata na svome parketu. U juèerašnjem susretu kod kuæe protiv Sixersa su imali sitnih poteškoæa no sjajnom treæom èetvrtinom su na kraju zasluženo pobijedili 99:93. Još jednu fantastiènu partiju je odradio LeBron James koji je u nedostatku Wadea (ozljeda koljena) ubacio 41 poen (15-25) i uhvatio 6 skokova. Uz njegovu odliènu predstavu su na kraju bili dovoljni samo Chalmers (19 poena) i Bosh (17 poena) koji su bili odlièna desna ruka. Oklahoma (40-13) je prekjuèer izgubila na svome parketu od Memphisa 94:88 i tako su im Grizzliesi prekinuli niz od 6 pobjeda. Opet æe trebati velika partija Westbrooka jer su s njime i Hardenom s klupe u najveæoj prednosti nad ekipom Miamija. Bude li izostao Wade tada æe James imati pune ruke posla što u napadu što u obrani protiv Duranta tako da ne vjerujemo da æe se uspjeti obraniti od gostiju. U obrnutom sluèaju je ipak Miami favorit i tada se oèekuje osveta za poraz.

Sve ovisi o (ne)igranju Wadea. Bez njega na parketu su gosti favoriti i bliže pobjedi dok je s njime sasvim drugaèija prièa. Oèekujemo i dobru partiju Westbrooka koji bi mogao iæi na više poena.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers  02.00

U dosadašnja tri ovosezonska susreta izmeðu ovih dviju ekipa svaki je puta slavio Milwaukee i sva tri puta je postignuto preko 200 poena. Pošto domaæini moraju od poèetka juriti rezultat jer su u velikoj borbi za playoff oèekujemo i veèeras puno poena. Bucksi (25-28) su uletjeli u za njih vrlo povoljan dio rasporeda i slijede im èetiri domaæe utakmice gdje æe u prve tri odigrati protiv protivnika koji je odavno prekrižio doigravanje. Iako su najteže te veæ unaprijed potpisane utakmice oèekuje se zrela i pametna igra domaæina koje u zadnje vrijeme predvodi sjajni Brandon Jennings pošto se u Ellisa još ne može pouzdati. On je u Golden Stateu zabijao 22 poena po susretu dok u dresu Bucksa jedva prelazi granicu od 14 poena. Oèito je kako æe trebati još dosta vremena za prilagodbu što bi na kraju moglo koštati njegovu ekipu prolaska dalje. Cleveland (17-34) sada veæ polako poèinje lièiti na onu prošlosezonsku ekipu jer nikako ne mogu doæi do pobjede. Veæ 8 utakmica samo redaju poraze i to u posljednje vrijeme biva sve bolnije. U zadnja tri su na prosjeku od 29 poena minusa i to trenera Scotta treba najviše brinuti. Teško da bi nešto puno pomogao i moguæi skori povratak Varejaoa jer je ova ekipa odavno veæ prekrižila ovu sezonu i kod njih motiv više ne postoji.

Baš zbog toga što igraju protiv nezainteresiranog protivnika velika prednost ide na stranu Bucksa i oèekuje se njihova nova pobjeda.

New Orleans Hornets – Denver Nuggets  02.00

Prije nešto manje od mjesec dana su Hornetsi i Nuggetsi odigrali svoj zadnji, treæi, susret gdje je slavio Denver s 13 poena razlike. Za sada Nuggetsi imaju prednost 2-1 u meðusobnim susretima i veèeras igraju posljednji, èetvrti. Hornetsi (13-40) su u seriji od tri poraza no sve æe to veèeras zaboraviti kada im se vrati na teren Eric Gordon nakon što je izbivao nešto više od tri mjeseca radi ozljede. To æe sigurno biti prièa veèeri pa i utakmice a Denver se smatra posebno nesretnim jer bi sigurno voljeli da je Gordon prièekao još koji dan. Ovako æe im on biti dodatna briga pošto Utah opet pritišæe i nisu sigurno na 7. poziciji. Ipak, veèeras im završava serija od èak 7 gostujuæih utakmica i nakon New Orleansa slijedi dan pauze kada opet dolaze dva nova susreta u samo dva dana. Novi problem za Karla i ekipu je ozljeda Chandlera koji æe biti upitan za veèerašnje gostovanje. Lawson i Afflalo æe opet biti glavne udarne igle dok æe najviše problema imati u reketu gdje æe netko morati zapeti i suprotstaviti se Kamanu.

Iako Hornetsi imaju malu prednost pod košem favoriti su gosti i oèekuje se njihova pobjeda.

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors  02.00

Minnesota (25-30) još uvijek gaji nekakvu malu nadu kako bi se mogli doèepati playoffa ali i sami su svjesni kako bi im se moralo poklopiti “brdo” rezultata bez ijednog njihovog kiksa za to. Uz Netse i Bullse su jedina ekipa koja je dosad odigrala 55 utakmica i uz hrpu ozljeda je iza njih naporna sezona te ju vjerojatno jedva èekaju okonèati pa makar i neslavno. No puno dobrih stvari su Rick Adelman i njegovi igraèi ostvarili te imaju dobar temelj za narednu sezonu gdje æe se od njih oèekivati ipak znatno više. U goste Loveu i društvu stiže još jedna ekipa kojoj je sezona završena barem što se natjecateljskog dijela tièe i polako odreðuju smjernice za iduæu. Kod trenera Jacksona dodatan problem èine ozljede Curryja i Boguta, dva igraèa koji bi bili starteri u mnogim momèadima lige, te njihov izostanak, jer bi puno bolje bilo treneru imati i njih na raspolaganju za uigravanje. Kod Timberwolvesa idu odigrati utakmicu gdje obrana neæe postojati i pokušati nekako doæi do pobjede i prekinuti niz od 6 poraza. Kod domaæih je Beasley sigurno out dok je još uvijek upitan status Baree, Milièiæa i Ridnoura.

Minnesota bi trebala slaviti jer u svojim redovima imaju Kevina Lovea koji samozatajno lovi titulu najboljeg strijelca lige.

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies  02.30

Dallas se nalazi na šestom mjestu Zapada i ima isto pobjeda kao i Memphis (30), ali ima dva poraza više. Preksinoæ su ugostili Clipperse te su poraženi 75:94. To im je èetvrti poraz u posljednjih šest utakmica. U ne pretjerano dobroj izvedbi ekipe istaknuli su se Dirk Nowitzki s 19 i Jason Terry s 15 poena (ušao s klupe). Imali su jako lošu realizaciju šuta za tri poena (5 pogodaka iz 23 pokušaja). Memphisu je ovo treæa utakmica u tri dana. Sinoæ su upisali i treæu pobjedu u nizu protiv Golden Statea (98:94). Najviše poena u ekipi su upisali O. J. Mayo (19) i Mike Conley (18). Domaæoj ekipi neæe nastupiti Jason Kidd, a upitan je nastup Lamara Odoma. Memphisu neæe nastupiti Darrel Arthur. Ovo æe im biti drugi meðusobni susret ove sezone (u prvom je Memphis pobijedio).

Prednost dajemo Mavericksima zbog domaæeg terena.

Utah Jazz – Phoenix Suns  03.00

Drugi ovosezonski sraz ove dvije ekipe (u prvom pobijedio Phoenix). Utah je posljednju utakmicu igrao protiv Portlanda i pobijedio je 102:97. Odliènu utakmicu je odigrao Paul Millsap upisavši double-double (31 poen i 10 skokova). Dobar je bio i Gordon Hayward koji je ubacio 20 poena. Sunsi su nakon lošeg niza s kraja ožujka (èetiri poraza iz šest utakmica) napravili niz od dvije pobjede. Posljednju pobjedu su ostvarili sinoæ pobijedivši Sacramento Kingse 109:100. Najbolji su bili Marcin Gortat s 20 poena i 10 skokova, te Steve Nash s 18 poena i 12 asistencija. Tragièar veèeri je Channing Frye koji nije uspio iz sedam pokušaja ubaciti koš za tri poena. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Raja Bell i Josh Howard, a Devin Harris je upitan. Sunsima neæe nastupiti Grant Hill.

Prednost dajemo Jazzerima zbog domaæeg terena.

Portland Trail Blazers – New Jersey Nets  04.00

Portlandu je ova sezona jako teška. Nalaze se na 11. mjestu Zapadne konferencije s negativnim omjerom pobjeda i poraza (25-29). Uprava je razmijenila neke važne igraèe zadnjeg dana prijelaznog roka za pickove na draftu, pa tako se teško navijaèi mogu nadati boljem plasmanu za sljedeæu sezonu. Trail Blazersi su posljednju utakmicu igrali protiv Utah Jazza te su izgubili 97:102. Najbolji su bili Wesley Matthews s 33 poena i LaMarcus Aldridge s 27 poena i 7 skokova. Netsi (19-36) iako imaju teoretsku šansu za ulazak u doigravanje, ne pokazuju igrom da su to zaslužili. Sinoæ su gostovali u Los Angelesu kod Lakersa i upisali novi poraz (87:91). Najbolji je bio Deron Williams s 20 poena i 6 asistencija. Dobar je bio i Kris Humphries s 18 poena i 15 skokova. Obje su ekipe desetkovane ozljedama. Portlandu neæe nastupiti èak petorica igraèa (Jamal Crawford, Greg Oden, Mehmet Okur, Elliot Williams, Shawne Williams). Netsima pak neæe nastupiti èetiri igraèa (Brook Lopez, Keith Bogans, Shelden Williams, Damion Jones), a nastup Jordana Farmara je upitan.

Prednost dajemo Portlandu, te oèekujemo da æe popraviti dojam iz prošle utakmice.

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers  04.30

Dugo oèekivani susret velikog i malog brata. Ovo æe im biti treæi susret u regularnom dijelu ove sezone (obje ekipe imaju po jednu pobjedu) što bi moglo biti presudno u sluèaju istog omjera na kraju sezone. Lakersi se drže na vrhu Pacifièke divizije, a Clippersi su se nizom od šest pobjeda ozbiljno primaknuli prvom mjestu divizije odnosno treæem konferencije. No i Lakersi igraju odlièno u posljednje vrijeme. Imaju tri pobjede u nizu, a posljednju su ostvarili protiv Netsa (91:87).  Najbolji je bio Kobe Bryant s 24 poena i 7 skokova, a slijedili su ga Pau Gasol (22 poena i 12 skokova) i Ramon Sessions (19 poena i 11 asistencija). Clippersi su posljednju pobjedu ostvarili preksinoæ protiv Dallasa (94:75). Najviše poena je upisao Randy Foye (28). Dobar je bio i Blake Griffin s 15 poena i 16 skokova. Lakersima su upitni Andrew Bynum i Jordan Hill, a Clippersima neæe nastupiti Chauncey Billups, dok je nastup Moa Williamsa upitan.

Prednost dajemo Lakersima zbog domaæeg terena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE