Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bivša legenda NBA ne da Kingse iz Sacramenta

Ima nade da Sacramento Kingsi svoju NBA buduænost nastave stvarati pod istim imenom i u istome kalifornijskom gradu.

Zaslužan je za nju gradonaèelnik Sacramenta Kevin Johnson, nekad fantastièni playmaker Phoenix Sunsa, koji je okupio politièke i poslovne lidere iz Sacramenta kako bi skupio dovoljno novca da u sljedeæoj sezoni zadrži klub u gradu, a da tijekom nje krene projekt izgradnje nove arene, koja i jest najveæi problem u financiranju kluba, i zbog koje vlasnici Kingsa, Joe i Gavin Maloof, žele preseliti klub u drugi kalifornijski grad, Anaheim.

Zbog svoje konvencionalne izgradnje i manjka sadržaja dvorana vlasnicima jednostavno ne omoguæava generiranje realnih prihoda, te stoga porezna razdoblja redovito završavaju u minusima.

Gradonaèlenik Johnson je predstavio Komisiji za preseljenje, koja djeluje unutar NBA organizacije, financijski plan koji ukljuèuje dodatni godišnji prihod od oglašavanja u iznosu od 9.2 milijuna dolara. Iz komisije su, prema pisanju lokalnih medija, ostali pod dojmom Johnsonove uvjerljivosti.

Zadrži li NBA liga klub u Sacramentu u sljedeæoj sezoni, Johnson æe morati pokrenuti projekt izgradnje nove dvorane. Dogodi li se to, druga najlošija momèad Zapadne konferencije ove sezone ima priliku nastaviti egzistenciju u Sacramentu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE