Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bivša NCAA zvijezda sreću pronašla u Kini

Playmaker Jimmer Fredette pristao je da potpiše ugovor za Shanghai Sharkse iz Kine. Jedan od vlasnika Sharksa je i bivši NBA igrač Yao Ming.

Jimmer je pokušavao preko ljetnih liga da se vrati u NBA ligu, ali očito nije pokazao dovoljno kvaliteta da mu neka od NBA momčadi ponudi garantirani ugovor za sljedeću 2016/2017. sezonu.

Jimmera je Sacramento izabrao kao 10. izbor na draftu 2011. godine jer je u posljednjoj NCAA sezoni bilježio 29 poena (40% šut za tri poena iz 9,5 upućenih šuteva), 3,5 skoka i 4,3 asistencije u prosjeku, ali nije se pokazao kao dovoljno dobar u NBA ligi. Tijekom treće sezone rookie ugovora je dobio otkaz, i sezonu završio u Chicago Bullsima također bez većeg uspjeha. Pored Sacramenta i Chicaga, u NBA karijeri igrao je još za New Orleans Pelicanse i New York Knickse.

Za razliku od Jimmera koji će igrati u Kini, playmaker Andrew Goudelock je potpisao ugovor s Maccabijem iz Tel Aviva. Ugovorom mu je garantirano 1,2 milijuna dolara, no nije poznata i duljina trajanja ugovora.

Prošlu sezonu je Goudelock počeo u Kini gdje je imao prosjek od 22,1 koš, 3,8 skokova i 3,2 asistencije po utakmici, a završio je u Houston Rocketsima uz prosjek od 2,8 koševa, 0,3 skoka i 0,5 asistencija za prosječno 6,3 minuta na 8 utakmica.

Prije Houston Rocketsa, Goudelock je igrao u NBA ligi za Lakerse dvije sezone, no bez većih uspjeha.

Latest Posts

NE PROPUSTITE