Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bivši Cibos u redovima Toronta

Nekadašnji èlan zagrebaèke Cibone, Alan Anderson potpisao je 10-dnevni ugovor s kanadskom NBA momèadi Toronto Raptorsima.

Anderson, 29-godišnji košarkaš, je po brojnim mišljenjima bio najbolji stranac u povijesti Cibone, usprkos tome da je pod Tornjem proveo nešto više od pola sezone.

Prije dolaska u Cibonu igrao je u NBA razvojnoj ligi, nakon što se od 2005. godine nije mogao nametnuti u sastavu Charlotte Bobcatsa koji su ga potpisali kao slobodnog košarkaša. Kao èlan Bobcatsa odigrao je 53 utakmice i prosjeèno postizao 5,8 poena i hvatao 2 skoka po utakmici.

Njegove odliène igre u Ciboni su ga odvele u izraelski ponos, Maccabi iz Tel Aviva. U Izraelu nije zadovoljio kriterije tamošnjih ljudi i otišao (ponovno) u razvojnu ligu, tražeæi novu priliku za odlazak u NBA.

No, nije uspio pronaæi angažman u NBA ligi, veæ je uslijedio odlazak u (po)najbolji europski klub, španjolsku Barcelonu s kojom je osvojio europski naslov, ali i španjolski kup uz titulu najkorisnijeg košarkaša.

Nakon španjolske avanture vratio se ponovno u razvojnu ligu. U dresu Canton Chargea je u ovoj sezoni u prosjeku bilježio 21,5 poena, 4,6 skoka i 3 asistencije za 33 minute provedene na parketu.

Odlièan uèinak su tako primijetili u redovima Raptorsa koji æe bivšeg èlana sveuèilišta Michigan State imati u svojim redovima narednih 10 dana. U tom razdoblju Anderson æe imati drugu (možda i posljednju?) priliku u životu nametnuti se jednoj od NBA momèadi. Noæas je Anderson debitirao za kanadsku momèad. U porazu od Orlanda 117:101 igrao je 7 minuta tijekom kojih je upisao 2 poena, 1 skok i 1 asistenciju.

Za kraj dodajmo kako se Anderson u ono kratko vrijeme što je proveo u glavnom gradu Hrvatske spominjao kao potencijalni reprezentativac Hrvatske. No, na kraju se Anderson uputio prema Izraelu, a hrvatski “wild card” dobio Dontaye Draper.

Latest Posts

NE PROPUSTITE