Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bivši NBA igraè spava na ulicama Orlanda

Desetak godina nakon što je okonèao èetiri sezone dugu NBA karijeru nekadašnji krilni centar David Voughn živi u svojem automobilu na ulicama Orlanda.

Voughn, 36-godišnjak visok 210 centimetara, se bezobzirno odnosio prema 2.2 milijuna amerièkih dolara koje je zaradio igrajuæi u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta, te je doslovce postao beskuænik koji noæi provodi spavajuæi u Chevroletu Impali. Trenutaèno traži posao u Orlandu za èiji je košarkaški klub igrao dvije sezone.

Njegova je prièa, kazuje, prikaz mladiæa koji se naglo obogatio èime je stekao naviku trošenja, pa je ubrzo vozni park obogatio Yukonom, Corvettom, Mercedesom, Range Roverom, Lexusom, a potom još jednim Yukonom. Kupio je kuæu vrijednu 250.000 amerièkih dolara u Orlandu na kojoj su dvije hipoteke, djedovinu blizu Nashvillea, gdje je kupio još jednu kuæu, te je novac uložio u graðevinske radove koji su propali.

“Novac se sam pojeo” objašnjava bivši igraè Orlanda, New Jerseyja, Golden Statea i Chicaga, dodajuæi kako æe NBA penziju poèeti dobivati tek s 48 godina.

“Svoju NBA karijeru ni za što ne bih mijenjao” dodaje bivši zaposlenik supermarketa i prodajnog salona namještaja koji se hrani u puèkoj kuhinji, a higijenu obavlja u fitness centru kamo se odlazi protegnuti nakon noæi provedenih u automobilu.

“Iako nemamo materijalnih dobara imamo ljubav Božju, što je mnogo važnije” veli aludirajuæi na povratak supruzi s kojom ima dvoje djece, a koji oèekuje pomoæ NBA fundacije pokrenute upravo s namjerom da se pomogne ovakvim igraèima, te lokalne zajednica koja je pomoæ veæ obeæala.

“Volio bih da sam skromnije živio, a ne kupovao luksuzne automobile i prevelike kuæe. Bolje bi mi bez njih bilo, ali ja sam živio kao da sutra ne postoji” zakljuèio je nekadašnji NBA igraè.

Latest Posts

NE PROPUSTITE