Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bivši NBA igraè preminuo na parketu

Armen Louis Gilliam, bivši NBA košarkaš koji je u najjaèoj ligi svijeta igrao izmeðu 1987. i 2000. godine, preminuo je u utorak naveèer u 48. godini života.

Lokalni mediji prenose kako se Gilliam srušio igrajuæi košarku u jednoj dvorani u Collier Townshipu, saveznoj amerièkoj državi Pennsylvaniji. Prevezen je u bolnicu, ali pomoæi mu nije bilo. Iako uzrok smrti nije još službeno potvrðen, nagaða se da je rijeè o srèanom udaru.

Gilliam je igrao na poziciji krilnog centra, a 1987. godine predvodio je sveuèilišnu momèad UNLV-a do Final Foura. Potom su ga u NBA ligi unovaèili Phoenix Sunsi kao drugog izbora prve runde drafta, a tijekom karijere je branio boje Charlotte, Philadelphije, New Jerseyja, Milwaukeeja i Utaha. Umirovio se u dresu Pittsburgh Xplosiona u ABA ligi.

Ukupno je u NBA karijeri ostvarivao prosjek od 13,7 koševa i 6,9 skokova, a najbolju sezonu imao je 1990/91 koju je završio s 19,8 koševa i 9,4 skoka u prosjeku. Gilliam je bio i dio amerièke reprezentacije koja je 1986. godine u Španjolskoj iznenaðujuæe osvojila zlatnu medalju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE