Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bivši NBA košarkaš kupuje Hornetse?

Bivši NBA košarkaš Jamal Mashburn pokušava oformiti grupu investitora s kojima bi kupio New Orleans Hornetse.

Hornetsi su trenutno bez vlasnika, te klubom upravlja NBA liga. Komesar David Stern najavio kako æe klub prodati samo onome tko zadrži klub u New Orleansu.

Mashburn, inaèe bivši igraè Hornetsa, je izjavio kako je veæ imao nekoliko razgovora na temu preuzimanja kluba sa komesarom Sternom, te kako sa svojim poslovnim sposobnostima i košarkaškim znanjem vjeruje da može biti veoma dobar vlasnik jednog NBA kluba.

Osim u Hornetsima, kroz svoju 11-godišnju karijeru, Mashburn je oblaèio dresove Dallas Mavericksa (gdje je sa Jimom Jacksonom i Jasonom Kiddom kratko vrijeme tvorio tada perspektivni trio “triple J”) i Miami Heata (gdje je krajem 90-ih sa Alonzom Mourningom i Timom Hardawayem èinio jednu od vodeæih momèadi istoène konferencije). Ipak, najdublji trag je ostavio u Charlotte/New Orleans Hornetsima, gdje se isprofilirao kao voða momèadi, u kojoj je u 4 sezone redovito premašivao 20 koševa u prosjeku, ubilježivši pritom i svoj jedini All Star nastup 2003. godine.

U karijeri je Mashburn odigrao ukupno 611 utakmica ubacujuæi u prosjeku odliènih 19,1 poena uz 5,4 skokova i 4,0 asistencije, dok su u playoffu ti prosjeci padali na 15,0 poena, 4,7 skokova i 3,2 asistencije u ukupno 52 utakmice.

Nakon uspješne košarkaške karijere, Mashburn je pokazao kako ima smisla i za biznis. Sa svojih 39 godina posjeduje ukupno 71 restoran, dvije prodavaonice automobila i jedno poduzeæe koje se bavi nekretninama. Ostaje nam samo vidjeti hoæe li kupovina New Orleans Hornetsa biti novi korak naprijed (ili natrag) u novoj poslovnoj karijeri ovog bivšeg All Stara, te hoæe li se tim potezom prikljuèiti Michaelu Jordanu, koji je za sad jedini bivši NBA igraè i vlasnik nekog NBA kluba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE