Sunday, December 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Bivši NBA košarkaš osuðen na zatvorsku kaznu

Rumeal Robinson (44), bivši NBA košarkaš koji je sezone 2001/2002 branio i boje Zadra, osuðen je na šestipolgodišnju zatvorsku kaznu zbog financijske prijevare.

- Advertisement -

Bivši veliki talent Sveuèilišta Michigan, koji je 1990. izabran kao deseti pick prve runde NBA drafta od Atlanta Hawksa, osuðen je po 11 toèaka optužnice, koje ukljuèuju bankovni mito, urotu za poèinjavanje prijevare, kao i lažni iskaz.

Robinson je izmeðu 2004. i 2005. godine od jedne banke u Ankenyju (Iowa) podigao bankovni zajam u visini od 700.000 dolara uz objašnjenje da je u svrhu pokretanja vlastitog posla. Umjesto toga kupovao je skupocjene automobile, pokuæstvo i uložio u energetsku kompaniju. Iako je tijekom šestogodišnje NBA karijere, tijekom koje je branio boje Atlante, New Jerseyja, Charlottea, Portlanda, Phoenixa i LA Lakersa, zaradio više od deset milijuna dolara, na kraju je sve uspio spiskati živeæi na visokoj nozi i kockajuæi u Las Vegasu.

Tijekom karijere Robinson, koji je igrao na poziciji playmakera, ostao je najzapamæeniji kao igraè koji je 1989. donio Michiganu naslov prvaka u NCAA ligi ubacivši dva slobodna bacanja tri sekunde prije kraja susreta protiv Seton Halla.

Latest Posts

NE PROPUSTITE