Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bjelica i Rose sa zvukom sirene za pobjedu!

Osim tri dvoboja s hrvatskim igračima u važnim ulogama, odigrano je još šest susreta u NBA ligi, a pobjedu svojim momčadima donijeli su izravno Nemanja Bjelica i Derrick Rose…

Milwaukee Bucksi odradili su na očekivan način dvoboj protiv Orlando Magica i upisali pobjedu 110:101. Ponovno dominantan Giannis Antetokounmpo za kojeg Magic nije imao nikakav odgovor, no nije jedini, ovo je Bucksima 15. uzastopna pobjeda.

“Ponekad je dobro imati tijesne utakmice, možeš iz njih nešto naučiti. Navikneš se i na takve susrete, a ne samo one u kojima pobjeđuješ 20-30 razlike. Pobijedili smo, izvukli smo pobjedu uz dobru obranu, ali dva dana pauze malo je utjecalo na nas”, smatra Antetokounmpo.

Aktualni MVP predvodio je Buckse s 32 poena, 15 skokova i osam asistencija dok je Khris Middleton dodao 20 poena i devet skokova. Kod Magica Evan Fournier upisao je 26 poena, a Terrence Ross 23.

Utakmica o kojoj se priča odigrana je u Houstonu gdje su Kingsi svladali Rocketse sa 119:118. Pobjedu Kingsima sa zvukom sirene donio je Nemanja Bjelica kojeg je obrana Rocketsa zaboravila, bez obzira koliko daleko bilo, srpski reprezentativac podignuo se na tricu i posve otvoren zabio za pobjedu.

I jedni i drugi ispucali su više trica nego dvica, a na kraju su Kingsi šutirali 44 posto, a Rocketsi 34 posto što im je omogućilo ostanak u igri skroz do kraja.

Imali su Rocketsi i više nego dvostruko više izgubljenih lopti (19:9) u čemu su prednjačili James Harden s osam i Russell Westbrook sa šest prodanih lopti.

Westbrook je susret završio s 34 poena i osam asistencija, Harden s 27 poena i deset asistencija, a Capela je dodao 13 poena i 17 skokova. Kod Kingsa Buddy Hield je ubacio 26 poen, Harrison Barnes 18 uz osam skokova, a Bjelica 17.

Raptorsi su izvukli pobjedu u Chicagu 93:92, na kraju je domaćin imao napad za pobjedu, ali Zach LaVine nije pogodio. Pascal Siakam predvodio je Raptorse s 22 poena.

Unatoč vrlo lošoj večeri Blakea Griffina (pet poena, 1/9, četiri skoka, četiri izgubljene), Pistonsi su slavili u New Orleansu na krilima Derricka Rosea. Ubacio je 17 od svojih 21 poena u zadnjoj četvrtini i pogodio je šut za pobjedu 0.3 sekunde prije kraja.

Očajni Cavaliersi visoko su poraženi u Bostonu sa 110:88, a Ante Žižić za pune tri minute ostao je bez poena uz dva promašaja za dva i jednu blokadu.

NBA:
Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 102:110
Milwaukee Bucks – Orlando Magic 110:101
Houston Rockets – Sacramento Kings 118:119
Chicago Bulls – Toronto Raptors 92:93
New Orleans Pelicans – Detroit Pistons 103:105
Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 110:88

Latest Posts

NE PROPUSTITE