Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blake Griffin bit æe proglašen novakom godine

Nagradu za najboljeg novaka sezone u NBA ligi primit æe košarkaš Los Angeles Clippersa Blake Griffin (22), potvrdio je AP-u izvor upoznat s glasovanjem.

Buduæi da službena potvrda tek treba pristiæi, izvor je ustrajao na anonimnosti. Inaèe, Clippersi su sazvali konferenciju za medije na kojoj æe biti prezentirana NBA nagrada. Ona za rookieja godine jedina je koja još nije uruèena.

Izbor Griffina ne èudi. Prvi pick drafta iz 2009. godine propustio je cijelu prošlu sezonu, a zablistao u svojoj premijernoj u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta ostvarujuæi prosjeke od 22,5 poena, 12,1 skoka i 3,8 asistencija po utakmici. Odigrao je sve 82 utakmice u osnovnom dijelu lige i usput zaslužio reputaciju jednog od najboljih zakucavaèa.

Krilni centar Clippersa postao je nakon osam godina i prvi rookie koji je nastupio na All-Star utakmici. Osvojio je naslov najboljeg u zakucavanjima letom preko automobila.

Griffin je u sezoni šest puta bio proglašen za najboljeg novaka mjeseca, ostvario je 63 double-double uèinka u 32 pobjede i 50 poraza svoje momèadi. Sezonu je zakljuèio kao dvanaesti strijelac lige i njen èetvrti skakaè.

Latest Posts

NE PROPUSTITE