Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blake Griffin na operacijskom stolu zbog koljena, izostaje do sredine siječnja

Blake Griffin izbivat će s terena nekoliko tjedana zbog operacije desnog koljena.

Točan datum povratka krilnog centra Los Angeles Clippersa još se uvijek ne zna, ali riječ je o rutinskoj operaciji zbog koje bi trebao mirovati tek nekoliko tjedana.

27-godišnjak ima cijelu povijest ozljeda vezanih za koljena.

Naime, 2008, godine je na prvoj godini studiranja propustio dva mjeseca zbog istegnuća ligamenata lijevog koljena, da bi se za vrijeme oporavka od iste podvrgnuo operaciji drugog, desnog koljena. Riječ je bila o rutinskoj artroskopiji zbog koje je propustio tek tjedan dana sveučilišne košarke.

U ružnom sjećanju ostat će mu i ljeto 2009. kada je na utakmici predsezone nezgodno doskočio prilikom jednog zakucavanja te mu je određeno nekoliko mjeseci mirovanja. Oporavak nije tekao po planu pa se u siječnju 2010. morao podvrgnuti operaciji čašice lijevog koljena zbog kojeg je prvi izbor drafta morao propustiti cijelu svoju rookie sezonu.

Prošle je sezone zbog ozljeda i kazni propustio više od polovice utakmica regularnog dijela sezone

Ovu je sezonu započeo vrlo dobro te je standardno jedan od najboljih pojedinaca svoje momčadi s 21,2 poena, 8,8 skokova i 4,7 asistencija po susretu.

Clippersi se nalaze na četvrtom mjestu Zapada s omjerom 20-8. Griffinov izostanak zadat će dosta glavobolja treneru Docu Riversu, dok će u ovoj situaciji vrlo vjerojatno profitirati Brandon Bass i Marreese Speight koji bi trebali dobiti pokoju minutu više.

Latest Posts

NE PROPUSTITE