Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blake Griffin radio na šutu za tri

Krilni centar Los Angeles Clippersa Blake Griffin se nada da će u ovoj i narednim sezonama znatno poboljšati postotke u šutu za tri poena.

U zadnje tri sezone je uputio samo 87 šuta za tri poena, pogodio tek 28. Dakle, imao je postotak uspješnosti oko 32 %.

Griffin je rekao da je za vrijeme ljetne pauze vrijedno radio na šutu za tri poena, te se nada da će mu to mnogo pomoći u daljnjoj NBA karijeri.

Ukoliko bi Griffin zaista povećao postotke to bi se LA Clippersima višestruko isplatilo. Najprije, vjerojatno bi povećao svoj prosjek koševa koji sada iznosi 21,4 poena, a tako bi i protivničke momčadi morale više pažnje posvetiti njemu, što bi mu opet u slučaju udvajanja omogućilo i da poveća broj asistencija.

,,Želim da budem netko tko će šutirati trice u većim postotcima. To je sigurno“, rekao je Blake Griffin. ,,Ja sam krilni centar, i moja snaga se ogleda u borbi pod košem. Ali pogledajte i ostale krilne centre kao što su Anthony Davis, LaMarcus Aldridge, Draymond Green, svi oni mogu pogađati trice i u serijama.“

Prošle sezone Draymond Green je pogodio 100 trica, koje su pomagale Golden State Warriorsima kad su igrali s niskom petorkom s Greenom na centru.

Ukupno u NBA karijeri Blake je uputio 155 šuta za tri poena, a pogodio 42 što je prosjek uspješnosti od 27,1 %.  Blake se nada da bi mogao podići prosjek na oko 35 %, te bi tako postao još veća prijetnja po protivničke momčadi. Ostaje nam vidjeti hoće li se rad na šutu za tri poena Blakeu u ovoj i narednim sezonama isplatiti.

Dodat ćemo da na ljeto 2017. godine Blake ima opciju u ugovoru da svojevoljno postane free agent, te će tako moći pregovarati o novom unosnijem ugovoru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE