Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blake pogodio za pobjedu protiv Rocketsa, Miami bolji od Clippersa

Sinoć su odigrane samo tri NBA utakmice, ali sve tri su bile uzbudljive i napete do samoga kraja. Najvažniji šut večeri pogodio je Steve Blake, tricu kojom je donio Los Angeles Lakersima pobjedu protiv Houston Rocketsa.

Rocketsi i Lakersi odigrali su utakmicu koja možda nije obilovala lijepom igrom i atraktivnim potezima, no bila je napeta do samoga kraja te će se periodi “nemilosrdnog” šutiranja trica i izgubljenih lopti u serijama zaboraviti zbog zadnje akcije večeri, u kojoj je Steve Blake, nakon vrlo dobro odrađene akcije nakon minute odmora, ostao sam na trici i pogodio za konačan rezultat 99:98 sekundu prije kraja. Imali su Rocketsi priliku za pobjedu, ali nisu odigrali dobru akciju i Patrick Beverley promašio je tricu iz očaja.

Lakersi su gotovo cijeli susret proveli u vodstvu, na kraju prve četvrtine imali su 19 poena prednosti, no Rocketsi su malo po malo “grickali” tu prednost i konačno u posljednjoj četvrtini uspjeli prijeći u vodstvo te biti u prednosti u zadnjim minutama, no Blake im je na kraju svojim šutem donio drugi poraz u sezoni. Jodie Meeks predvodio je Lakerse sa 16 poena, Wesley Johnson pogodio je 16, a junak susreta Blake 14. Kod Rocketsa je najbolji bio James Harden s 35 poena i 9 skokova, Chandler Parsons upisao je 16 poena, a Dwight Howard 15 uz 14 skokova.

Miami Heat uspio je ostati neporažen i u trećoj domaćoj utakmici sezone slavljem protiv Los Angeles Clippersa 102:97. Kao i u svakom susretu ove sezone, Miami je slabo započeo utakmicu i odmah se našao u zaostatku (9:2), te su prvu prednost uspjeli dograbiti tek krajem treće četvrtine, kada su podigli razinu igre u obrani i stalnim udvajanjima onemogućili Clippersima brzi protok lopte i organizaciju napada. Nakon što su prešli u vodstvo, igrači Miamija ga nisu više ispuštali te su početkom posljednje četvrtine imali i 11 poena prednost. Pokušali su se Clippersi vratiti i ozbiljnije zaprijetiti, no neuspješno.

Razlika između ove dvije ekipe je očita, Miami može, kada treba, podignuti intenzitet obrane na višu razinu i igrom na svome dijelu parketu osvajati lopte i pružati si više šansi u napadu, dok Clippersi to nisu u stanju napraviti i dok ne poprave obranu neće se moći nositi s najboljim ekipama kada najviše bude trebalo (doigravanje). Odličnu utakmicu odigrao je Dwyane Wade s 29 poena i 7 asistencija, dok je LeBron James susret završio s 18 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Najbolji kod Clippersa bio je Blake Griffin s 27 poena i 14 skokova, a Chris Paul je upisao 11 poena i 12 asistencija te nastavio double-double niz koji traje od prve utakmice sezone.

Zanimljivo je bilo i u Coloradu, gdje su domaći Denver Nuggetsi uspjeli upisati prvu pobjedu sezone, rezultatom 109:107 svladali su Atlanta Hawkse. Cijela utakmica bila je veoma izjednačena tako da se odmah možemo prebaciti u posljednju četvrtinu, gdje su se stvari rješavale s linije slobodnih bacanja. Nijedna ekipa nije bila posebno uspješna te su tako Ty Lawson i Nate Robinson promašili po jedno bacanje za Nuggetse, dok je kod Hawksa Paul Millsap također promašio jedno, sve u posljednjoj minuti susreta. Sedam sekundi prije kraja Nuggetsi su imali prednost od dva poena, a loptu su nakon minute odmora imali Hawksi. Dvije vrlo dobre prilike za produžetak imali su Paul Millsap i Al Horford, no njihovi šutevi iz reketa nisu prošli kroz mrežicu te su Nuggetsi uspjeli doći do pobjede.

Ty Lawson predvodio je Denver s 23 poena, 8 asistencija i 7 skokova, a dobar je bio i Nate Robinson s 15 poena (trice 4/6). Prvo ime kod Atlante bio je Paul Millsap s 29 poena, 10 skokova i 5 asistencija, dok je Al Horford upisao 21 poena, 9 skokova i također 5 asistencija.

NBA rezultati, 7.11.2013:

Miami Heat – Los Angeles Clippers 102:97
Denver Nuggets – Atlanta Hawks 109:107
Houston Rockets – Los Angeles Lakers 98:99

Latest Posts

NE PROPUSTITE