Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Blatcheu i McGeeju produženi ugovori

Krilni centar Washington Wizardsa, Andray Blatche, prihvatio je 3-godišnje produljenje ugovora sa svojim trenutnim klubom. Ovim potezom Blatche je na trenutni ugovor, na kojem su ostale još dvije sezone, dodao još tri godine ugovorne obaveze kojom æe inkasirat nešto malo manje od 35 milijuna amerièkih dolara u narednih pet sezona.

U ne tako bajnoj 2009./10. sezoni za Wizardse, Blatche je bio jedno od ugodnijih iznenaðenja i uopæe ne èudi zašto su ga èelni ljudi kluba, predvoðeni predsjednikom Erniem Grunfeldom, odluèili zadržati na duži period. Ovaj posao bi mogao ispasti kao totalna “bagatela” za njih ukoliko Andray nastavi tempom od 22.1 koševa i 8.3 skokova koliko je bilježio nakon All-Star pauze. Tijekom tog perioda Blatche je zabilježio niz od 5 uzastopnih utakmica sa 30+ koševa i 10+ skokova.

Uz njega, Wizardsi su odluèili zadržati i mladog i talentiranog centra JaValea McGeeja koji je prošle sezone nagovijestio u kakvog se igraèa može razviti. McGee je prosjeèno bilježio 6.4 koševa, 4 skoka, te 1.7 blokada što ga je svrstalo na deveto mjesto najboljih blokera. Kao i Blatche, McGee je takoðer poboljšao svoj uèinak nakon All-Star pauze bilježivši 10.1 koševa, 6.5 skokova i 2.2 blokade.

Andray i JaVale su dva dijela slagalice za koje mislimo da mogu uèvrstiti našu centarsku liniju u nadolazeæim godinama i produljenje njihovih ugovora svakako pogoduje našem dugoroènom planu remontiranja ekipe sa jezgrom mladih i talentiranih igraèa,” izjavio je Grunfeld. “Oba igraèa su igrala vrlo dobro u drugom dijelu prošle sezone i sigurni smo da æe se nastaviti razvijati i graditi na potencijalu koji su pokazali tokom svojih karijera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE